Kalender

februari 2014
M T O T F L S
« jan   mar »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Slumpmässigt inlägg

effekt om oljetoppen del 3

Antal besökare

 • 36Besökare idag:
 • 97Besökare igår:
 • 702Besökare förra veckan:
 • 2421Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Fossil Fuel Production Is Reaching Limits in a Strange Way 15 oktober, 2020
  Strangely enough, the limit we seem to be reaching with respect to fossil fuel extraction comes from low prices. At low prices, the extraction of oil, coal, and natural gas becomes unprofitable. Producers go bankrupt, or they voluntarily cut back production in an attempt to force prices higher. As the result of these forces, production […]
 • OPEC Oil Production for September 2020 15 oktober, 2020
  Data for the OPEC charts below are from the OPEC Monthly Oil Market Report and is in thousand barrels per day. All data is through September 2020. There was little change in OPEC production in September. Total OPEC production was down 47,000 barrels per day in September but that was after August production was revised […]
 • Donald Trump: Sexual Predator 21 oktober, 2020
  Preface.  This is a book review of “All the President’s Women: Donald Trump and the making of a Predator”.  Trump is clearly as much a sexual predator as Jeffrey Epstein (who he hung out with for a long time) and … Continue reading →

Ny bok: The Money Bubble-Vad göra innan bubblan brister.

Print Friendly, PDF & Email

Chris Martenson på bloggen Peak Prosperity har intervjuat James Turk under temat ”Vi lever i en penningbubbla av episka proportioner” James Turk tror att den tid vi lever i nu kommer att studeras av framtida historiker i kommande generationer. Precis som vi idag förundras över den kollektiva galenskap som resulterade i t ex holländska tulpanspekulationer, kommer vår tid bli känd som den tid då samhället glömt bort vad pengar egentligen är.

Och resultatet blir att vi har samlat på oss fel typer av rikedomar. Idag, är det mestadels finansiella tillgångar som värderas och eftersträvas. Och precis som dessa tidigare spekulationsbubblor för hundratals år sedan, kommer värdet på pappersrikedomar att förångas, när den nuvarande ”tillgångsboomen” går i konkurs.

Däremot kommer de som innehar materiella och produktiva tillgångar eller riktiga pengar att klara sig relativt bättre.
James Turk och hans medförfattare John Rubino (bloggen DollarCollapse.com) har nyligen publicerat en ny bok som beskriver detaljerna i deras förutsägelse. Boken heter The Money Bubble: Vad går att göra innan bubblan brister. Lyssna på Chris M:s intervju med James Turk på 34 minuter.

I boken gräver de fram orsakerna till varför världen är predestinerad att hamna i en ”crack-up boom” som Ludwig von Mises kallade tillståndet.

Begreppet ”crack-up boom” inträffar när alla inser att inflationen är utom kontroll och vill bli av med sina papperspengar och få ”riktiga” saker, oavsett hur mycket det kostar att göra det. I sin mest extrema form, när ingen vill ha papperspengar som utbyte för något, kommer det finansiella systemet att kollapsa.

 

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (6 votes, average: 2,83 out of 5)
Loading...

2 comments to Ny bok: The Money Bubble-Vad göra innan bubblan brister.

 • Anders O

  För ”full disclosure” kan det vara värt att nämna att James Turk äger GoldMoney, som tjänar pengar på att folk tvivlar på fiatvalutor och köper på sig fysiskt guld istället. (http://www.goldmoney.com/company/about-goldmoney)

 • Hej Anders O! Det är rätt i så måtto är han part i målet. Han nämner också guld och silver i intervjun, Låter ganska vederhäftigt om man sätter in dessa våra enda värdemetaller i ett sammanhang och hur strömmarna går globalt och hur mkt verkligt guld och silver som egentligen finns hos de olika Riksbankerna runt om i världen.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!