Kalender

februari 2014
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Antal besökare

 • 45Besökare idag:
 • 118Besökare igår:
 • 953Besökare förra veckan:
 • 163Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • By marromai: Post Peak Everything 14 november, 2023
  Today’s guest post by German speaking marromai contemplates the implications of peak everything caused by energy depletion and concludes the coming collapse will be rapid, harsh, and permanent. Other essays by marromai can be found here. Following is an edited excerpt from “A Book for no One” by Stefan Gruber that discusses the so called […]
 • The 10th planetary boundary: Salt 29 november, 2023
  Preface. Rockström J et al (2009) famously proposed that there are 9 Planetary Boundaries: Exploring the Safe Operating Space for Humanity in Ecology & Society that pose existential threats. This study’s authors propose adding a 10th boundary: Safe and sustainable salt … Continue reading →

Ny bok: The Money Bubble-Vad göra innan bubblan brister.

Print Friendly, PDF & Email

Chris Martenson på bloggen Peak Prosperity har intervjuat James Turk under temat ”Vi lever i en penningbubbla av episka proportioner” James Turk tror att den tid vi lever i nu kommer att studeras av framtida historiker i kommande generationer. Precis som vi idag förundras över den kollektiva galenskap som resulterade i t ex holländska tulpanspekulationer, kommer vår tid bli känd som den tid då samhället glömt bort vad pengar egentligen är.

Och resultatet blir att vi har samlat på oss fel typer av rikedomar. Idag, är det mestadels finansiella tillgångar som värderas och eftersträvas. Och precis som dessa tidigare spekulationsbubblor för hundratals år sedan, kommer värdet på pappersrikedomar att förångas, när den nuvarande ”tillgångsboomen” går i konkurs.

Däremot kommer de som innehar materiella och produktiva tillgångar eller riktiga pengar att klara sig relativt bättre.
James Turk och hans medförfattare John Rubino (bloggen DollarCollapse.com) har nyligen publicerat en ny bok som beskriver detaljerna i deras förutsägelse. Boken heter The Money Bubble: Vad går att göra innan bubblan brister. Lyssna på Chris M:s intervju med James Turk på 34 minuter.

I boken gräver de fram orsakerna till varför världen är predestinerad att hamna i en ”crack-up boom” som Ludwig von Mises kallade tillståndet.

Begreppet ”crack-up boom” inträffar när alla inser att inflationen är utom kontroll och vill bli av med sina papperspengar och få ”riktiga” saker, oavsett hur mycket det kostar att göra det. I sin mest extrema form, när ingen vill ha papperspengar som utbyte för något, kommer det finansiella systemet att kollapsa.

 

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (6 votes, average: 2,83 out of 5)
Loading...

2 comments to Ny bok: The Money Bubble-Vad göra innan bubblan brister.

 • Anders O

  För ”full disclosure” kan det vara värt att nämna att James Turk äger GoldMoney, som tjänar pengar på att folk tvivlar på fiatvalutor och köper på sig fysiskt guld istället. (http://www.goldmoney.com/company/about-goldmoney)

 • Hej Anders O! Det är rätt i så måtto är han part i målet. Han nämner också guld och silver i intervjun, Låter ganska vederhäftigt om man sätter in dessa våra enda värdemetaller i ett sammanhang och hur strömmarna går globalt och hur mkt verkligt guld och silver som egentligen finns hos de olika Riksbankerna runt om i världen.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!