Kalender

februari 2014
M T O T F L S
« jan   mar »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Antal besökare

 • 120Besökare idag:
 • 145Besökare igår:
 • 2473Besökare förra veckan:
 • 5404Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Do the World’s Energy Policies Make Sense? 14 november, 2019
  The world today has a myriad of energy policies. One of them seems to be to encourage renewables, especially wind and solar. Another seems to be to encourage electric cars. A third seems to be to try to move away … Continue reading →
 • Drone Strike on Saudi Arabia Knocks out 5% of Global Oil Supplies 17 september, 2019
  On Saturday 14 September the Abqaiq oil processing facilities in Saudi Arabia were hit by an air borne attack assumed to be a drone. Abqaiq lies to the NE of Ghawar, the world's largest oil field and producer by far. Abqaiq is the largest single oil processing facility in the world. It processes all the […]
 • Tesla pickup truck claims defy the laws of physics by John Engle 16 november, 2019
  In 2017 scientists questioned whether the Tesla Semi could meet Musk’s claims (see post “Given the laws of physics, can the Tesla Semi really go 500 miles, and what will the price be?”). I suspect this is why Tesla has … Continue reading →

Ny bok: The Money Bubble-Vad göra innan bubblan brister.

Print Friendly, PDF & Email

Chris Martenson på bloggen Peak Prosperity har intervjuat James Turk under temat ”Vi lever i en penningbubbla av episka proportioner” James Turk tror att den tid vi lever i nu kommer att studeras av framtida historiker i kommande generationer. Precis som vi idag förundras över den kollektiva galenskap som resulterade i t ex holländska tulpanspekulationer, kommer vår tid bli känd som den tid då samhället glömt bort vad pengar egentligen är.

Och resultatet blir att vi har samlat på oss fel typer av rikedomar. Idag, är det mestadels finansiella tillgångar som värderas och eftersträvas. Och precis som dessa tidigare spekulationsbubblor för hundratals år sedan, kommer värdet på pappersrikedomar att förångas, när den nuvarande ”tillgångsboomen” går i konkurs.

Däremot kommer de som innehar materiella och produktiva tillgångar eller riktiga pengar att klara sig relativt bättre.
James Turk och hans medförfattare John Rubino (bloggen DollarCollapse.com) har nyligen publicerat en ny bok som beskriver detaljerna i deras förutsägelse. Boken heter The Money Bubble: Vad går att göra innan bubblan brister. Lyssna på Chris M:s intervju med James Turk på 34 minuter.

I boken gräver de fram orsakerna till varför världen är predestinerad att hamna i en ”crack-up boom” som Ludwig von Mises kallade tillståndet.

Begreppet ”crack-up boom” inträffar när alla inser att inflationen är utom kontroll och vill bli av med sina papperspengar och få ”riktiga” saker, oavsett hur mycket det kostar att göra det. I sin mest extrema form, när ingen vill ha papperspengar som utbyte för något, kommer det finansiella systemet att kollapsa.

 

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (6 votes, average: 2,83 out of 5)
Loading...

2 comments to Ny bok: The Money Bubble-Vad göra innan bubblan brister.

 • Anders O

  För ”full disclosure” kan det vara värt att nämna att James Turk äger GoldMoney, som tjänar pengar på att folk tvivlar på fiatvalutor och köper på sig fysiskt guld istället. (http://www.goldmoney.com/company/about-goldmoney)

 • Hej Anders O! Det är rätt i så måtto är han part i målet. Han nämner också guld och silver i intervjun, Låter ganska vederhäftigt om man sätter in dessa våra enda värdemetaller i ett sammanhang och hur strömmarna går globalt och hur mkt verkligt guld och silver som egentligen finns hos de olika Riksbankerna runt om i världen.

MediaCreeper Creeper bloglovin Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!