Kalender

november 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Slumpmässigt inlägg

Regn och kol.

Antal besökare

 • 26Besökare idag:
 • 86Besökare igår:
 • 635Besökare förra veckan:
 • 1126Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • How the World’s Energy Problem Has Been Hidden 4 maj, 2021
  We now live in a strange world filled with half-truths, not too different from the world of the 1930s. US newspapers leave out the many stories that could be written about rising food insecurity around the world, and even in the US. We see more reports of conflicts among countries and increasing gaps between the […]
 • January Non-OPEC Oil Production Climbs Again 8 maj, 2021
  A guest post by Ovi at peakoilbarrel Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIAʼs International Energy Statistics and updated to January 2021. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia, Norway and China is […]

Etanolbränsle går i graven tillsammans med Gröna Bilister!

Print Friendly, PDF & Email

Nu på morgonen meddelar, Svt Östnytt och Ekot, att Sveriges största etanolfabrik utanför Norrköping, Agro Etanol, läggs ned. Förlusterna ligger på 200 till 300 miljoner per år. Minskat intresse för etanolbilar, där nybilsförsäljning nästan upphört, anges som skäl. Liksom import av billig amerikansk majsetanol.
Av en händelse, samtidigt med att Agro Etanols fabrik läggs i malpåse, slutar Mattias Goldman på Gröna Bilister. En organisation som överlevt sig själv sen länge och åstadkommit mycket skada och kostat samhället många många miljarder.

Detta har ASPO Sverige skrivit om flera gånger tidigare. Gröna Bilister ljuger om etanol Gröna bilister är ute och cyklar, Idag talar Gröna Bilister sanning!  VW sänker elbilen för gott!
Trafikverket fifflar med siffrorna för etanolbränsle – kostar staten miljoner 
Ordf i Gröna Bilister Jakob Lagercrantz har också lämnat det sjunkande skeppet. Liksom Mattias Goldman sörjd och saknad av ingen!?

Själv säger Mattias Goldman som varit etanolens största förespråkare och profet i Sverige under 7 år: ”Vi har knuffat staten, företagen och kommunerna framåt för grönare bilar, mer förnybara drivmedel och minskat onödigt bilanvändande”. Ännu en gång tar man sig för pannan. Snacka om brist på självkritik och förstånd!

Jag undrar bara varför alla dessa entusiaster, som förespråkat denna toksatsning på etanolbränsle de senaste 7 åren, är så tysta. Bland annat Gröna Bilister med Mattias Goldman och Gustaf Landahl chef för Miljöbilar på Stockholm stads miljöförvaltning. Båda två har varit goda lärjungar under alla år till Per Carstedt, även kallad Etanol-Jesus, och vilselett medborgarna.
För att inte tala om Maud Olofsson (C) tidigare näringsminister som t o m lyckades lägga ned 100-tals bensinmackar i landsbygden genom att lagstifta om att etanol skulle finnas som alternativ. En investering, som många mackägare inte orkade med och i stället tvingades lägga ned all försäljning av bränsle. Snacka om kontraproduktiv landsbygdsutveckling a la Centerpartiet! Partiet för landsbygden! enligt egen utsago.

Maud Olofsson (C) har också haft sina fingrar i syltburken tillsammans med sin norrlandskompis, Per Carlstedt (även kallad Etanol-Jesus) och hans huvudlösa satsningar på etanolfabriker bl a i Örnsköldsvik och i Östafrika. Tack Maud Olofsson att du avgick – synd bara att du inte finns kvar och får ta ansvaret för alla meningslösa och bortkastade miljarder på  bl a etanol. Men eftermälet blir svårt att fly från! Och det kommer säkert upp mer skit, när byken börjar tvättas.

Dessvärre sitter fortfarande etanoltomtarna på Stockholm stads miljöförvaltning och Miljöbilar kvar, med Gustaf Landahl i spetsen. Han, i likhet med Mattias Goldman, nu på tankesmedjan Fores, har mot bättre vetande och utan att lyssna på forskning kring etanol och dess EROI, fört politikerna bakom ljuset. Detta har kostat Stockholm Stad och skattebetalarna åtskilliga 100-tals miljoner kronor. En skam för Stockholm Stad och ett exempel på ”Die dumme Schwede” i alla de EU-projekt staden deltagit i kring etanol!
Hur länge ska chefen för miljöbilar, Hr Gustav Landahl, få sitta kvar och tillåtas lura politikerna att sätta sprätt på stockholmarnas skattemiljoner!?

 

PS Mattias Goldman, som gått Centerns ärenden, fångas nu upp av tankesmedjan Fores, vars största finansiär heter Centerpartiet. Det är fint att de tar hand om sina egna. Fores skriver:  ”Centerpartiet är största enskilda finansiär. Därutöver finansieras FORES med anslag från forskningsstiftelser och externa samarbetspartners.”

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (14 votes, average: 3,79 out of 5)
Loading...

3 comments to Etanolbränsle går i graven tillsammans med Gröna Bilister!

 • Staffan Lindberg

  Hej Martin,

  Läser med stort intresse aspobloggen och hittar mycket matnyttigt på sidan.
  Däremot är jag mycket besviken på tonen i många av inläggen. Att få läsa om ”Etanoljesus” och ”Mattias Goldman sörjd och saknad av ingen!?” hjälper inte mig att förstå mer om alternativa bränslen. Den här pajkastningen motverkar sitt eget syfte och får aspo att framstå som ett gäng sura besserwissrar. Jag hoppas på en bättring.
  Fortsätt med det ni är bra på och jag lovar, det finns större skurkar än Mattias Goldmann.

  Vänlig hälsning
  Staffan Lindberg

 • Hej Staffan!
  Gröna Bilister och Mattias Goldman må vara små skurkar i sammanhanget, Det håller jag med dig om. ASPO Sverige har under flera år granskat Gröna Bilister och organisationens kopplingar till ekonomiska intressen i näringslivet och det är ingen rolig läsning om du tagit dig tid att läsa inläggen. Sen det där med ”etanoljesus”, så är detta inte min benämning på Per Carlstedt utan i detta fall Aftonbladet. Tycker själv att namnet stämmer väl med en eufori som präglat etanolbränslet i Sverige de senaste 7 åren. Och kostat skattebetalarna miljarder i felinvesteringar som redan när besluten togs var helt uppenbara. Även små brickor kan åstadkomma stor skada och då är det vår uppgift att avslöja och berätta om detta!

 • Staffan Lindberg

  Hej igen,

  Det är tonen jag är ute efter. I sak håller jag med om det mesta på den här bloggen.
  Be Mattias Goldmann om ursäkt och bjud in Gröna Bilister till samtal om dessa saker.
  Har själv just haft givande samtal med den organisationen. För debatt betyder ju på franska att slå varann hårt i huvudet med slagträn. Det slutar med att samtliga blir medvetslösa.
  Nu ska jag läsa de gamla inläggen och be om en hyggligare ton i fortsättningen.

  från med och inte motmänniskan
  Staffan

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!