Kalender

november 2013
M T O T F L S
« okt   Dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Slumpmässigt inlägg

Tre scenarier: del 4

Antal besökare

  • 60Besökare idag:
  • 82Besökare igår:
  • 764Besökare förra veckan:
  • 1957Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

  • Fossil Fuel Production Is Reaching Limits in a Strange Way 15 oktober, 2020
    Strangely enough, the limit we seem to be reaching with respect to fossil fuel extraction comes from low prices. At low prices, the extraction of oil, coal, and natural gas becomes unprofitable. Producers go bankrupt, or they voluntarily cut back production in an attempt to force prices higher. As the result of these forces, production […]
  • OPEC Oil Production for September 2020 15 oktober, 2020
    Data for the OPEC charts below are from the OPEC Monthly Oil Market Report and is in thousand barrels per day. All data is through September 2020. There was little change in OPEC production in September. Total OPEC production was down 47,000 barrels per day in September but that was after August production was revised […]

Bristen på olja är ett predikament- Sverige lever farligt.

Print Friendly, PDF & Email

Det är säkert fler som undrar vad hände på ABF:s seminarium i veckan, vad var så kontroversiellt, vad var så svårt att förstå?

Här är några av de bilder som jag visade som inledning på seminariet. ABF 4 november bearbetad Ämnet för kvällen på ABF var faktiskt: ”Är en hållbar global utveckling en utopi?”  Vilket kom i skymundan! Svaret blev hängande i luften, i hopp om att kunna påverka politiker underifrån och upp till global nivå, ”för det har vi gjort förut och stoppat t ex freonutsläppen”.

Mina kommentarer på ASPO Sverige om seminariet.

 

Är ni  intresserade av att få höra mer om detta annorlunda samhälle som vi glider in i och diskutera varför en global utveckling är en utopi, men framför allt vad medborgare, kommuner och företag kan göra för att navigera i denna värld av motsägelser. Hör av er till martin.saar@live.se

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (6 votes, average: 3,50 out of 5)
Loading...

3 comments to Bristen på olja är ett predikament- Sverige lever farligt.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!