Energi

Är även svenska kärnkraftsverk infekterade?

Print Friendly, PDF & Email

Det har kommit fram att Ryska kärnkraftkärnkraftverk har blivit infektera av ett virus som Israel och USA tog fram för att slå ut Iran:s kärnkraft. Nu verkar det som viruset har spritt sig till andra ställen. Enligt Eugene Kaspersky så har även ISS blivit infekterat ibland. Och enligt F-secure så kan flera kraftverk vara infekterade av Stuxnet. Så kriget mot terrorism har kanske skapat mer terrorism, och i vårt komplexa samhälle så har man inte klart för sig vilka konsevenser en åtgärd har.

Det finns film med frågor och svar på länken längst ner här.

Frågan är om även svenska kärnkraftverk är infekterade och vilka konsekvenser detta har för säkerheten, detta då det har varit lite si och så med säkerheten.

America and Israel Created a Monster Computer Virus Which Now Threatens Nuclear Reactors Worldwide Washington’s Blog.
__________________

Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

One comment on “Är även svenska kärnkraftsverk infekterade?

  1. På vilket sätt skulle STUXNET vara ett problem om det infekterade ett kärnkraftverk? (Det Ryska kärnkraftverket som infekterades drabbade bara persondatorer) Den aktiva delen i viruset är specifikt inriktat på att sabotera mycket snabbroterande utrustning, om inte till och med så specifikt som bara centrifuger. Det finns inte mycket sådan typ av utrustning i ett kärnkraftverk!?

    Observera att experterna säger att det är högst troligt att viruset går att finna i andra kraftverk…men ingen har ännu hittat viruset!? Siemens hävdar själva att ingen av deras kunder har drabbats, ja det kan ju vara lite si och så med trovärdigheten där.

    Vad gäller säkerheten på Forsmark så kan man ju bara hänvisa till SSMs kommentar via Lennart Carlsson, scenariot är inte trovärdigt och är inte ett mått på den totala säkerheten…

Comments are closed.