Ekonomi - Energi - Politik

NOG seminarium, Perspektiv på framtidens oljeanvändning

Print Friendly, PDF & Email

Den 9 september har NOG (Nätverket olja och gas) ett mycket intressant seminarium med Kjell Aleklett Ordförande i ASPO International och Eirik Wærness
Chefsekonom hos Statoil. om Begränsningar och drivkrafter: resurser, teknologi, ekonomi och politik

 

De utvinningsbara resurserna av råolja är inte oändliga men efterfrågan på energi växer stadigt. Är vi på väg mot en kris där produktionen inte förmår att tillfredsställa efterfrågan, med skenande priser som följd?

Existerande oljefält töms obönhörligen, vilket bara delvis motverkas av nya fynd. Å andra sidan har teknologisk utveckling och stigande priser medfört att s.k. okonventionella resurser, oljesand och skifferolja, nu blivit reserver. Höga priser håller samtidigt tillbaka efterfrågan och stimulerar effektiviseringen av energianvändningen.

Efterfrågan på energi drivs framför all av ekonomiernas tillväxt, samtidigt som tillgång på energi är en förutsättning för ekonomisk utveckling. Världsekonomin förväntas växa, men med avtagande energiintensitet. Tillgången ökar på förnybar energi, en utveckling som drivs på av politiken.

Datum:
Måndag 9 september, 2013
Tid:
13:00 – 16:00

Plats:
ÅF Frösundaleden 2A, Solna

Anmälan:
Vänligen registrera dig genom att skicka ett mail till anmalan@nog.se med ditt namn och företag/organisation.

Seminariet är kostnadsfritt.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

2 Comments on “NOG seminarium, Perspektiv på framtidens oljeanvändning

  1. Finns det någon på Aspo som vet om detta seminarium kommer att läggas upp på youtube? Skulle gärna gå på seminariet, men eftersom jag bor i Göteborg blir det en ganska lång resa till Uppsala. Jag skulle så att säga spara många liter bensin på att klicka fram ett youtubeklick istället för att åka hela vägen…

  2. Bra fråga jag ska kolla lite, eller så filmar vi det och lägger upp själva.

Comments are closed.