Kalender

maj 2013
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Slumpmässigt inlägg

Godis och svart guld
Godis och svart guld

Antal besökare

 • 120Besökare idag:
 • 141Besökare igår:
 • 981Besökare förra veckan:
 • 1099Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

Vem ligger bakom de Syriska rebellerna

Print Friendly, PDF & Email

När det gäller många konflikter i världen så handlar det om råvaror i många fall. Och nu verkar detta även ligga bakom konflikten i Syrien vilket många har trott. Det är inte råvaror i landet denna gång utan råvaror i andra länder.Nu framstår det lilla gasrika landet Qatar som står huvuddelen av kostnaden för ”upproret” landet kan ha lagt ner ca 3 miljarder $ i stöd till rebellerna eller legoknektar som det egentligen är. Qatar är en stor producent av LNG och dom vil exportera mer naturgas men då måste det byggas en ledning genom Saudi Arabien vilket dom motsätter sig. Med nya naturgasfält nära Israel, Libanon och Syrien så skulle Qatar kunna gå förbi Saudi Arabien men det motsätter sig Al-Assad. Turkiet och Qatar vill få bort al-Assad och i stället sätta in Muslimska brödraskapet.
Detta har inget att göra med al-Assad att göra utan är bara affärer för Qatar så att dom kan bli ännu rikare.
Sedan kommer vi till Ryssland som stöder al-Assad kanske av den anledningen att detta blockerar Nabucco ledningen vilket skulle få Gazprom att bli berövad sitt strategiska övertag på Europa.
Om Qatar får sin marionett regim i Syrien så kan Saudi Arabien bli marginaliserat, dom vill ha sin egen marionettregim i Syrien som kan bestämma villkoren för LNG från Qatar.
Sedan har vi USA, Iran och Israel med i leken med sina dolda dagordningar och nu med Ryska marinfartyg inklusive atomubåtar vi Cypern, så det mycket komplicerat och mycket som kan gå fel.

via:Mystery Sponsor Of Weapons And Money To Syrian Mercenary ”Rebels” Revealed | Zero Hedge.

__________________
Antal lästa gånger: 63
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (9 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

2 comments to Vem ligger bakom de Syriska ”rebellerna”

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!