Kalender

april 2013
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Antal besökare

 • 147Besökare idag:
 • 238Besökare igår:
 • 1327Besökare förra veckan:
 • 1697Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

National Geographic Documentär om olja

Print Friendly, PDF & Email

National Geographic (NG) har kört en dokumentär om olja som heter ”Ran Out of Oil”

Handlingen är att olja försvinner från en dag till en annan, det som många felaktigt tror är Peak Oil, detta är något som inte kan hända. Däremot skulle det finansiella systemet kunna komma närmare en sådan händelse.

I filmen får vi se vad som händer inom olika områden efter en dag, 5 dagar, 30 dagar, 5 månader, 1 år, 10 och 40 år. Efter 40 år har en del transporter kommit igång igen med hjälp av elbilar och olja från alger. Odling i parker och parkeringsplatser, och många cyklar. Det har nog varit en viss minskning av befolkningen, kan man förstå men inte hur mycket.

[youtube id=”WiNtrOS88rs”]

Jag har lite svårt att förstå varför NG ska göra en film som handlar om något som i princip inte kan hända. Det finns bättre filmer i ämnet om man inte har 45 minuter som man vill slå ihjäl. Vi har tagit upp några på vår sida.

__________________
Antal lästa gånger: 46
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

2 comments to National Geographic Documentär om olja

 • Bosse

  Visst kommer detta att hända…..det blir lite mera utdraget bara…sisådär en hundra-hundrafemtio år…

 • Erik

  SVT sände en dokumentär, ”Mot kollapsen” på ett liknande tema 24 april (på svtplay till 24 maj). Den kändes något mer realistisk, de jämför en eventuell framtida kollaps med tidigare civilisationer som har genomgått samma öde, tex. Västrom, och tar tex. upp bristande vattenförsörjning, energikris och miljöförstöring som möjliga hot. Men man får ändå känslan av att det inte är meningen att den ska tas riktigt på allvar. Framför allt genom att det nämns flitigt att problem med energiförsörjning är möjliga att lösa, bara vi tar oss an uppgiften. Dvs den vanliga överdrivna tilltron på teknologisk utveckling förmedlas.

  Personligen tror jag att det är möjligt att de som står bakom idén till dessa två program kan ta hoten mot vår civilisation på allvar, men att ett program som uttrycker sådana åsikter inte ännu kan sändas på National Geographic eller SVT, för att de som styr dessa kanaler tycker att sådant material är alldeles för kontroversiellt och skulle anses som flummigt. Antagligen lever de också själva med i den stora förnekelsen.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!