Kalender

april 2013
M T O T F L S
« mar   maj »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Antal besökare

 • 69Besökare idag:
 • 131Besökare igår:
 • 917Besökare förra veckan:
 • 3282Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Energy Is the Economy; Shrinkage in Energy Supply Leads to Conflict 9 november, 2020
  It takes energy to accomplish any of the activities that we associate with GDP. It takes energy to grow food: human energy, solar energy, and–in today’s world–the many types of energy used to build and power tractors, transport food to … Continue reading →
 • Non-OPEC July Output up by 1.2% 25 november, 2020
  A post by Ovi at peakoilbarrel Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIA’s International Energy Statistics and updated to July 2020. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia and Norway is […]

National Geographic Documentär om olja

Print Friendly, PDF & Email

National Geographic (NG) har kört en dokumentär om olja som heter ”Ran Out of Oil”

Handlingen är att olja försvinner från en dag till en annan, det som många felaktigt tror är Peak Oil, detta är något som inte kan hända. Däremot skulle det finansiella systemet kunna komma närmare en sådan händelse.

I filmen får vi se vad som händer inom olika områden efter en dag, 5 dagar, 30 dagar, 5 månader, 1 år, 10 och 40 år. Efter 40 år har en del transporter kommit igång igen med hjälp av elbilar och olja från alger. Odling i parker och parkeringsplatser, och många cyklar. Det har nog varit en viss minskning av befolkningen, kan man förstå men inte hur mycket.

Jag har lite svårt att förstå varför NG ska göra en film som handlar om något som i princip inte kan hända. Det finns bättre filmer i ämnet om man inte har 45 minuter som man vill slå ihjäl. Vi har tagit upp några på vår sida.

__________________
Antal lästa gånger: 35
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

2 comments to National Geographic Documentär om olja

 • Bosse

  Visst kommer detta att hända…..det blir lite mera utdraget bara…sisådär en hundra-hundrafemtio år…

 • Erik

  SVT sände en dokumentär, ”Mot kollapsen” på ett liknande tema 24 april (på svtplay till 24 maj). Den kändes något mer realistisk, de jämför en eventuell framtida kollaps med tidigare civilisationer som har genomgått samma öde, tex. Västrom, och tar tex. upp bristande vattenförsörjning, energikris och miljöförstöring som möjliga hot. Men man får ändå känslan av att det inte är meningen att den ska tas riktigt på allvar. Framför allt genom att det nämns flitigt att problem med energiförsörjning är möjliga att lösa, bara vi tar oss an uppgiften. Dvs den vanliga överdrivna tilltron på teknologisk utveckling förmedlas.

  Personligen tror jag att det är möjligt att de som står bakom idén till dessa två program kan ta hoten mot vår civilisation på allvar, men att ett program som uttrycker sådana åsikter inte ännu kan sändas på National Geographic eller SVT, för att de som styr dessa kanaler tycker att sådant material är alldeles för kontroversiellt och skulle anses som flummigt. Antagligen lever de också själva med i den stora förnekelsen.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!