Ekonomi

Bitcoin: Krypterad valuta

Print Friendly, PDF & Email

Vi hade ett inlägg om Bitcoin för ca två år sedan där man i ett podcast beskrev hur Bitcoin fungerade. Här finns en infogram om hur bitcoin fungerar, längst ner.
Det har blivit mycket skrivet om detta den senaste tiden som ett alternativ bland andra valutor.Efter det som har hänt i Cypern så är ett sätt att skydda sina sparade slantar att växla dom till Bitcoin, annat är Silver och Guld.

Senaste tiden har kursen fått karaktären av en bubbla i sitt vardande, kanske inte det bästa sättet att börja en ny valuta på.

Men Centralbanker runt om börjar nu bli oroliga, ECB pratar om Virtuella pengar och Ponzibedrägeri! Och USA börjar reglera BitCoin, och använda lagen om penningtvätt.

Om man ser valutor som bara är virtuella tillsammans med det som vi beskriver här på ASPO och vad som vi står inför, hur intressant det än verkar var att komma bort från FIAT valutor, då bäst före datum verkar passerat. Så har inte virtuella valutor någon längre framtid då dessa kräver dagens infrastruktur med hög tillgänglighet och säkra förhållande, vilket jag inte tror kommer att råda i framtiden. Det är ett intressant experiment men inget att lägga sina sparade slantar i utom kanske för en kort tid om man har exit strategin klar för sig. Det är bättre att vara en månade för tidigt än en dag försent om man ska ut.
Bitcoin: The Encryption Standard | Visual Capitalist.

__________________
Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

One comment on “Bitcoin: Krypterad valuta

  1. ”Pengar” skall enligt gällande definition uppfylla de tre funktionerna värdelagring, betalningsmedel och värdemätare. Olika sorters pengar uppfyller dessa tre funktioner olika bra, och funktionen påverkar vårt kollektiva ekonomiska beteende. Bitcoin verkar funger bra som betalningsmedel men mindre bra som värdelagrare, och värdemätare. Jag tror att bitcoin är här för att stanna, men för långsiktig värdelagring så tror jag att marknaden kommer att välja ädelmetaller. Jag tror och hoppas att peka oil och den låga tillväxttakten kommer styra våra investeringar som ger långsammare avkastning, såsom energieffektivisering och förnyelsebara energikällor. Att investera i solfångare och tilläggsisolering har varit svårt att räkna hem när alternativinvesteringen ”papperspengar” eller ”börsen” ger högre avkastning. Men när tillväxten försvinner så kommer detta att förändras. Vi kommer att tvingas använda lägre kalkylräntor vid investeringsbeslut och bli mer långsiktiga. Förutsatt att vi inte drabbas av krig eller någon annan ”man-made disaster”….
    /MatsL/Asposverigr/

Comments are closed.