Ekonomi - Energi

KunstlerCast är tillbaka med – Nicole Foss

Print Friendly, PDF & Email

Det har varit ett längre uppehåll i KunstlerCaste, programet som James Howard Kunstler samtalade med Duncan Crary. Nu är serien tillbaka med JHK vid rodret och i denna episod så är Nicole Foss med som en gäst i ett samtal om hur förtroende och tillit är en viktig faktor och som håller på att försvinna och om hypen för skiffer -gas och -olja.

Nicole Foss var förra året på besök i Sverige och skriver på bloggen The Automatic Earth.

» KunstlerCast #215: JHK is back – Nicole Foss Interview The KunstlerCast.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

One comment on “KunstlerCast är tillbaka med – Nicole Foss

  1. Har lyssnat på samtalet mellan Kunzler och Nicole. Och Nicole är i sitt esse. Hon utvecklar sina tankar och argument om varför vi går in i en deflation och inte en inflation. Även om inflationen efter en längre depression är en trolig fortsättning.
    Euforin kring shalegas och shaleoil är just en hype och har blivit möjlig genom påspädning (QE) av penningmängden genom FED med Obamas goda minne. Fracking har slagit ut den amerikanska gasmarknaden och samma väg gå marknaden för olja, är hennes tips. Finansmarknaden går en mörk tid till mötes och kollapsen ligger nära. (Redan 2008 var världens finanssystem en timme från en total härdsmälta)

    Och det finns inte chans, enligt Nicole, att det kommer att finnas kapital för att bygga upp nya infrastruktursystem för arktisutvinning av olja och gas, liksom förnybara energislag!
    Det energiöverskottet finns inte ens idag. För USA:s del får man förlita sig på den gamla konventionella oljekällorna som tuffar och går med lite nyinvesteringar och underhåll och ger 1/4-del av oljan som USA använder idag. Det blir således en stålbad som väntar det kommande 10 åren… inte bara USA. Och den utlösande faktorn är finanssystemet som kollapsar snabbt. Uppbyggnaden av ett samhälle sker sakta och metodiskt men sönderfallet är dramatiskt. Behöver jag tillägga att USA har utvecklats till en mkt obehaglig stat som redan idag håller medborgarna i ett järngrepp, enligt både Nicole och Kunzler.
    Avsätt en timme och lyssna på samtalet mellan Kunzler och Foss och du får garanterat en tankeställare vad som kan inträffa… kommer att inträffa? Och kanske börja fundera på en egen plan B inför de svåra tider som väntar. För varken staten eller valda politiker oavsett var du befinner dig på jorden kommer att underlätta de omvälvande tider vi går in i!

Comments are closed.