Kalender

maj 2012
M T O T F L S
« Apr   Jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Antal besökare

  • 128Besökare idag:
  • 121Besökare igår:
  • 1076Besökare förra veckan:
  • 1309Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

  • Low Oil Prices: An Indication of Major Problems Ahead? 28 november, 2018
    Many people, including most Peak Oilers, expect that oil prices will rise endlessly. They expect rising oil prices because, over time, companies find it necessary to access more difficult-to-extract oil. Accessing such oil tends to be increasingly expensive because it … Continue reading →
  • Attenborough and the deluded elites of Katowice 10 december, 2018
    ‘We the peoples of the United Nations’. These are the opening words of the UN Charter. A charter that puts people at the centre. A pledge to give every person in the world a voice on its future. A promise to help protect the weakest and the strongest from war, famine and other man-made disasters. Right now, we are facing […]

The End of Growth av Jeff Rubin

Print Friendly, PDF & Email

Jeff Rubin som tidigare var chefsekonom på CIBC World Markets, har kommit ut med en ny bok ”The End of Growth”. Hans tes är att det är det är oljan som drivkraften i tillväxten, inte ränta eller regeringars utgifter. Det är lika viktigt med föda för oss som tillväxten är för ekonomin. Och utan tillväxt, så kan inte länder sköta sin lån. När priset på olja går upp då måste något annat ge efter. Vi ser problemen inom Euro området, USA:s ekonomiska problem ligger inte långt efter, även i BRIC länderna börjar tillväxten mattas av höga oljepriser.
Han tror att vi kommer att få se mindre bilar på vägarna. Vi kommer att få se en hel del olika typer av fordon. Vi kommer att få se folk flytta och vi kommer att se ett stort tryck på ökande utgifter för kollektivtrafik.

Detta är hans andra bok, Den första var ”Why Your World Is About to Get a Whole Lot Smaller: Oil and the End of Globalization” Det finns ett föredrag med honom här.

The End of Growth by Jeff Rubin.
__________________

Antal lästa gånger: 14
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper bloglovin Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!