Kalender

maj 2012
M T O T F L S
« Apr   Jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Slumpmässigt inlägg

Uteblivit svar!

Antal besökare

  • 138Besökare idag:
  • 281Besökare igår:
  • 1342Besökare förra veckan:
  • 2658Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

  • The World’s Fragile Economic Condition – Part 2 14 oktober, 2018
    The world economy can appear to be operating quite well but can be hiding a major problem that causes it to be fragile. My presentation The World’s Fragile Economic Condition (PDF) explains why we should expect financial problems if energy consumption … Continue reading →
  • An update on the King Island Renewable Energy Integration Project 16 oktober, 2018
    A number of operating small-scale renewables plants provide advance warning of the potential problems involved in transitioning the world to renewable energy, but only two of them - Gorona del Viento in the Canary Islands (GdV) and King Island, Tasmania (KI) - provide grid data that allow their performance to be checked. In this post […]

The End of Growth av Jeff Rubin

Print Friendly, PDF & Email

Jeff Rubin som tidigare var chefsekonom på CIBC World Markets, har kommit ut med en ny bok ”The End of Growth”. Hans tes är att det är det är oljan som drivkraften i tillväxten, inte ränta eller regeringars utgifter. Det är lika viktigt med föda för oss som tillväxten är för ekonomin. Och utan tillväxt, så kan inte länder sköta sin lån. När priset på olja går upp då måste något annat ge efter. Vi ser problemen inom Euro området, USA:s ekonomiska problem ligger inte långt efter, även i BRIC länderna börjar tillväxten mattas av höga oljepriser.
Han tror att vi kommer att få se mindre bilar på vägarna. Vi kommer att få se en hel del olika typer av fordon. Vi kommer att få se folk flytta och vi kommer att se ett stort tryck på ökande utgifter för kollektivtrafik.

Detta är hans andra bok, Den första var ”Why Your World Is About to Get a Whole Lot Smaller: Oil and the End of Globalization” Det finns ett föredrag med honom här.

The End of Growth by Jeff Rubin.
__________________

Antal lästa gånger: 12
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper bloglovin Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!