Kalender

maj 2012
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Antal besökare

 • 125Besökare idag:
 • 238Besökare igår:
 • 1305Besökare förra veckan:
 • 1675Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

The End of Growth av Jeff Rubin

Print Friendly, PDF & Email

Jeff Rubin som tidigare var chefsekonom på CIBC World Markets, har kommit ut med en ny bok ”The End of Growth”. Hans tes är att det är det är oljan som drivkraften i tillväxten, inte ränta eller regeringars utgifter. Det är lika viktigt med föda för oss som tillväxten är för ekonomin. Och utan tillväxt, så kan inte länder sköta sin lån. När priset på olja går upp då måste något annat ge efter. Vi ser problemen inom Euro området, USA:s ekonomiska problem ligger inte långt efter, även i BRIC länderna börjar tillväxten mattas av höga oljepriser.
Han tror att vi kommer att få se mindre bilar på vägarna. Vi kommer att få se en hel del olika typer av fordon. Vi kommer att få se folk flytta och vi kommer att se ett stort tryck på ökande utgifter för kollektivtrafik.

Detta är hans andra bok, Den första var ”Why Your World Is About to Get a Whole Lot Smaller: Oil and the End of Globalization” Det finns ett föredrag med honom här.

The End of Growth by Jeff Rubin.
__________________

Antal lästa gånger: 39
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!