Kalender

maj 2012
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Slumpmässigt inlägg

Kallt men ändå inte
Kallt men ändå inte

Antal besökare

  • 65Besökare idag:
  • 71Besökare igår:
  • 645Besökare förra veckan:
  • 1320Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

  • How the World’s Energy Problem Has Been Hidden 4 maj, 2021
    We now live in a strange world filled with half-truths, not too different from the world of the 1930s. US newspapers leave out the many stories that could be written about rising food insecurity around the world, and even in the US. We see more reports of conflicts among countries and increasing gaps between the […]
  • January Non-OPEC Oil Production Climbs Again 8 maj, 2021
    A guest post by Ovi at peakoilbarrel Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIAʼs International Energy Statistics and updated to January 2021. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia, Norway and China is […]

Hur ser Kommunerna på Peak Oil?

Print Friendly, PDF & Email

FOI har gjort en utredning om hur politiker och chefer i landets kommuner ser på klimatförändringarna. Politiker och chefer kan delas in i tre grupper, övertygade (30%), osäkra (61%) och klimatförnekare (9%). Detta är rätt uppseende att 70 % av chefer och politiker inte är övertygade om att klimatet förändras och troligen gör att omställningsarbetet försenas. Hur ser Kommunerna på Peak Oil? Det är inget vi får veta av denna rapport. Men det skulle säkert vara andra grupperingar, där den största skulle vara Vet Ej eller Osäker, om man frågat dessa om Peak oil och dess konsekvenser.

En annan intressant iakttagelse som görs är att 77% av gruppen inte vill ha mer klimatinformation! Om vi i stället tittar på Peak Oil så är det ett mycket stort område som spänner över alla områden inom det tre E:na, Energi, Ekonomi o Ekologi, plus några andra som te x Sociologi. Där det kommer att behövas stora insatser för att informera alla.

Kommuner ser olika på klimatförändringarna – FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (No Ratings Yet)
Loading...

3 comments to Hur ser Kommunerna på Peak Oil?

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!