Kalender

maj 2012
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Antal besökare

 • 137Besökare idag:
 • 238Besökare igår:
 • 1317Besökare förra veckan:
 • 1687Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

Hur ser Kommunerna på Peak Oil?

Print Friendly, PDF & Email

FOI har gjort en utredning om hur politiker och chefer i landets kommuner ser på klimatförändringarna. Politiker och chefer kan delas in i tre grupper, övertygade (30%), osäkra (61%) och klimatförnekare (9%). Detta är rätt uppseende att 70 % av chefer och politiker inte är övertygade om att klimatet förändras och troligen gör att omställningsarbetet försenas. Hur ser Kommunerna på Peak Oil? Det är inget vi får veta av denna rapport. Men det skulle säkert vara andra grupperingar, där den största skulle vara Vet Ej eller Osäker, om man frågat dessa om Peak oil och dess konsekvenser.

En annan intressant iakttagelse som görs är att 77% av gruppen inte vill ha mer klimatinformation! Om vi i stället tittar på Peak Oil så är det ett mycket stort område som spänner över alla områden inom det tre E:na, Energi, Ekonomi o Ekologi, plus några andra som te x Sociologi. Där det kommer att behövas stora insatser för att informera alla.

Kommuner ser olika på klimatförändringarna – FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (No Ratings Yet)
Loading...

3 comments to Hur ser Kommunerna på Peak Oil?

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!