Kalender

april 2012
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Slumpmässigt inlägg

Carl Bildt är en sann oljeman!

Antal besökare

 • 65Besökare idag:
 • 71Besökare igår:
 • 645Besökare förra veckan:
 • 1320Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • How the World’s Energy Problem Has Been Hidden 4 maj, 2021
  We now live in a strange world filled with half-truths, not too different from the world of the 1930s. US newspapers leave out the many stories that could be written about rising food insecurity around the world, and even in the US. We see more reports of conflicts among countries and increasing gaps between the […]
 • January Non-OPEC Oil Production Climbs Again 8 maj, 2021
  A guest post by Ovi at peakoilbarrel Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIAʼs International Energy Statistics and updated to January 2021. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia, Norway and China is […]

Sverige är inte oberoende av omvärlden.

Print Friendly, PDF & Email

För er som trodde att Sverige på något sätt skulle klara sig opåverkat av Peak Oil, tack vare vår kärnkraft, skogsråvara mm. så är det nyttigt att läsa denna artikel i Svenska Dagbladet. Orderingången i industrin, och i synnerhet exportindustrin, har under februari rasat ordentligt. För hemmamarknaden är nedgången måttlig, 1.1%, men för exportmarknaden är nedgången hela 8.5%.

/Mats Lindqvist, ASPO Sverige

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (5 votes, average: 3,20 out of 5)
Loading...

2 comments to Sverige är inte oberoende av omvärlden.

 • Räknar man på biokapacitet per capita så kan man dock konstatera att Sverige är ett av tre rika länder (Finland och Kanada är de andra två) som har absolut störst möjligheter att försörja sig själva. Att Sverige däremot skulle kunna klara sig från ett betydligt sämre ekonomiskt läge är enbart önsketänkande.

 • Petter

  Sen är det ju så att om man bor i ett land som har det jävligt pissigt, så kan man ta sitt pick och pack och flytta på sig. Sverige kan inte stå som nån isolerad paradis ö där allt flyter på utan problem medan världens övriga länder har totalt kaos.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!