Kalender

mars 2012
M T O T F L S
« feb   apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Slumpmässigt inlägg

Sant och falskt i gammelmedia

Antal besökare

 • 38Besökare idag:
 • 73Besökare igår:
 • 730Besökare förra veckan:
 • 2007Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • 2021: More troubles likely 12 januari, 2021
  Most people expect that the economy of 2021 will be an improvement from 2020. I don't think so. Perhaps COVID-19 will be somewhat better, but other aspects of the economy will likely be worse. Continue reading →
 • Non-OPEC September Oil Production Flat 22 januari, 2021
  A post by Ovi at peakoilbarrel Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIAʼs International Energy Statistics and updated to September 2020. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia and Norway is […]
 • Renewables: not enough minerals, energy, time or clean and green 22 januari, 2021
  Preface. Electricity generating contraptions like wind and solar can’t replace the 50% of oil used in global manufacturing, because they can’t generate the high heat needed, or run battery or catenary electric trucks as I explained in “When Trucks Top … Continue reading →

Om oljeprognoser och felinvesteringar

Print Friendly, PDF & Email

Andreas Larsson har fått in en artikel i Newsmill om att ”Allt för optimistiska oljeprognoser leder till felinvesteringar” det är en riktigt bra sammanfattning i ämnet. Men det borde vara Energimyndigheten som ska vara bra på att göra energiprognoser åt alla myndigheter och departement men, finns det någon analys alls i deras prognoser eller är det backspegeln som gäller, kompetensen borde finnas men det kanske är så att Energimyndigheten inte VILL. När ska Energimyndigheten komma ut och tala om hur det ligger till och inte komma med snömos. Det börjar bli mer och uppenbart att Peak Oil redan har påverkat oss, till och med Nature har haft artikel i årets januari numer. (Jag har pdf kopia om dom vill läsa).
Energimyndighetens glättiga prognoser tar sig nu utryck i Trafikverkets långtidsprognos som vi tog upp i ett tidigare inlägg, som är ett underlag till ett remissvar.

Allt för optimistiska oljeprognoser leder till felinvesteringar – Artikel av Andreas Larsson – Newsmill.

__________________
Antal lästa gånger: 38
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (5 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

3 comments to Om oljeprognoser och felinvesteringar

 • Oscar Kjellberg

  Mycket bra artikel. Den är rent av rolig att läsa. Larssons presentation är så tydlig och klar att ansvariga politiker och myndigheters envisa duckande i denna fråga blir löjeväckande för alla och envar. Även massmedia måste kritiseras.

 • Bengt Eriksson

  Jag tycker också att det var en lysande presentation av Andreas Larsson.
  Skulle gärna se hans CV. Någon som har den?

 • Arne Haraldsson

  En glädjande bra artikel..om man nu kan säga så..

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!