Energi - Politik

Odell: Slutet nära för billig olja

Print Friendly, PDF & Email

Mats skriver på DI Debatt om olja, och Peak Oil. På Kd kommun- och landstingsdagar i Västerås så talade Kjell Aleklett från Globala Energisystem och ASPO International. Det är flera som vågar nämna Peak oil och det är bra att Kjell Aleklett tallar då det blir tyngd åt budskapet. Det var kanske synd att inte Mats Odell vann omröstningen om partiledare för Kd.

Så här avslutar Mats Odell inlägget:

Sverige är mindre oljeberoende än när den första oljekrisen utbröt 1973–74 och långt mindre oljeberoende än flertalet jämförbara länder. ­Ändå är transportsektorn till över 90 procent beroende av oljeprodukter, samtidigt som en tredjedel av vår ­energikonsumtion i landet kommer från olja och andra fossila källor. Ska vi orka eller våga tackla ”peak oil” innan vi tvingas till det?

Ja vad tror ni, orkar eller vågar vi tackla frågan?

mobil.di.se.
__________________

Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

2 Comments on “Odell: Slutet nära för billig olja

  1. Nej, jag tror inget händer föränn det är riktigt riktigt illa. Det pga politikerna inte vill vara den som kommer med ”svarte petter” till folket. Ingen politiker blir vald, eller omvald, på att börja åtgärda dessa energifrågor. Det så länge det inte finns en tillräkligt stort medvetande hos väljarna så att de kräver åtgärder. Det enda sättet är att informera, och informera, det tills allt fler inser problematiken. Annars får vi vänta fram tills att väljarna känner att det nu rent ekonomiskt och statusmässigt påverkar just dem.

  2. En slnnoaik utveckling verkar alltsa vara att nationaliserade oljebolag tar makten over manga av de aterstaende oljefalten medan de noterade oljebolagen blir allt mer beroende av okonventionella utvinningsmetoder.

Comments are closed.