Kalender

januari 2012
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Slumpmässigt inlägg

Svenskt Näringslivs prognosmiss

Antal besökare

 • 104Besökare idag:
 • 89Besökare igår:
 • 784Besökare förra veckan:
 • 1245Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Don’t expect the world economy to resume its prior growth pattern after COVID-19 27 maj, 2021
  Most people seem to think that the world economy is going through a temporary disruption, caused by a novel coronavirus. As soon as COVID-19 goes away, they expect the economy will be back to normal. I think that this assessment is overly optimistic. The way I see the situation, the world economy was already having […]
 • Annual Reserve Revisions Part III: Larger Independents 5 juni, 2021
  A Guest Post by George Kaplan The story here is of a gradual decline in the size and importance of most of these (once) large independents. Their combined reserves and production is not sizeable compared to the super majors and majors but their history may be indicative of what is coming the way of the […]

Dennis Meadows om Ekonomi och Limits to Growth

Print Friendly, PDF & Email

En tre delar långt föredrag av Dennis Meadows en av författarna till Limits to Growth som utkom 1972. 

Han förutspår att om tre till fyra år kommer inte klimathotet vara ett ämne på agendan, utan det kommer i stället att vara energibrist, eller livsmedelsbrist, eller minskande vattentillgångar. Inte för att vi löst hotet från klimatet utan för att en större grupp med andra saker som hör ihop med att tillväxten tar slut.

Del 1

[youtube id=”4iHr9mzLEZU”]

Del 2
[youtube id=”RIqCdxW-KNY”]

Del 3
[youtube id=”z9eiXEj0EgM”] __________________

Antal lästa gånger: 30
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (4 votes, average: 3,75 out of 5)
Loading...

1 comment to Dennis Meadows om Ekonomi och Limits to Growth

 • Andreas

  Tycker du gör fel när du skriver ”energibrist, eller livsmedelsbrist, eller minskande vattentillgångar”. Dessa är bara symptom på den verkliga orsaken: Överbefolkningen. Därför bör du också skriva detta – speciellt eftersom folk är så fega att ta på det ordet.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!