Kalender

november 2011
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Slumpmässigt inlägg

Sopor

Antal besökare

 • 119Besökare idag:
 • 141Besökare igår:
 • 980Besökare förra veckan:
 • 1098Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

Biobränsle och biologisk mångfald i konflikt

Print Friendly, PDF & Email

EU’s mål med att öka andel biobränsle kan äventyra den biologiska mångfalden varna forskar på European Commission’s Joint Research Center (JRC).I en studie från International Food Policy Research Institute (IFPRI) så måste det skapas 17 000 km2 åkermark från områden i Brasilien, söder om Sahara och länder som tidigare hörde till USSR, dessa områden har hög biologisk mångfald, men med övergång till åkermark så minskar den biologiska mångfalden, hur mycket är osäkert ännu.
Dessutom säger en annan studie från EU att biobränslen har nästan lika mycket CO2 utsläpp som bensin och diesel. I studien som som har gjorts på Palmolje-odlingar så har uppskattningar tidigare varit ett utsläpp på 50 ton CO2 per hektar och år, nya siffror kommer upp i 86 ton, och om man använder EU’s Renewable Energy Directive som tittar över 20 år så blir siffran 106 ton.
Det visar sig nu att biobränslen i snitt har samma utsläpp som bensin och diesel, det är bara biobränslen från förbrukade matlagningsoljor som har mindre utsläpp av CO2.
__________________

Antal lästa gånger: 92
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...

1 comment to Biobränsle och biologisk mångfald i konflikt

 • Samma typ av konflikt finns även i Sverige, intensivt skogsbruk minskar den biologiska mångfalden på de ytor som brukas. Här tror jag på att fördela ansvaret på att bevara olika biotoper och vårda områden som kräver speciell skötsel som hagmarker och eklandskap på så många händer som möjligt i stället för att staten tar ansvaret och äger marken. Om staten äger rubbet kan staten med ett enda beslut avverka rubbet när ekonomin blir riktigt hårt ansträngd, är det fördelat på många händer kan ingen ta ett sådant beslut utan förlusten blir gradvis.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!