Kalender

november 2011
M T O T F L S
« okt   Dec »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Antal besökare

 • 76Besökare idag:
 • 206Besökare igår:
 • 2216Besökare förra veckan:
 • 3544Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Understanding Why the Green New Deal Won’t Really Work 2 oktober, 2019
  The reasons why the Green New Deal won’t really work are fairly subtle. A person really has to look into the details to see what goes wrong. In this post, I try to explain at least a few of the … Continue reading →
 • Drone Strike on Saudi Arabia Knocks out 5% of Global Oil Supplies 17 september, 2019
  On Saturday 14 September the Abqaiq oil processing facilities in Saudi Arabia were hit by an air borne attack assumed to be a drone. Abqaiq lies to the NE of Ghawar, the world's largest oil field and producer by far. Abqaiq is the largest single oil processing facility in the world. It processes all the […]
 • Hydrogen, the Homeopathic Energy Crisis Remedy 16 oktober, 2019
  Preface.  Hydrogen is the dumbest, most ridiculous possible energy resource. Far more energy is required to make and store it than you get out of it, since it has absolutely no energy at all.  In a hydrogen fuel cell truck, … Continue reading →

Biobränsle och biologisk mångfald i konflikt

Print Friendly, PDF & Email

EU’s mål med att öka andel biobränsle kan äventyra den biologiska mångfalden varna forskar på European Commission’s Joint Research Center (JRC).I en studie från International Food Policy Research Institute (IFPRI) så måste det skapas 17 000 km2 åkermark från områden i Brasilien, söder om Sahara och länder som tidigare hörde till USSR, dessa områden har hög biologisk mångfald, men med övergång till åkermark så minskar den biologiska mångfalden, hur mycket är osäkert ännu.
Dessutom säger en annan studie från EU att biobränslen har nästan lika mycket CO2 utsläpp som bensin och diesel. I studien som som har gjorts på Palmolje-odlingar så har uppskattningar tidigare varit ett utsläpp på 50 ton CO2 per hektar och år, nya siffror kommer upp i 86 ton, och om man använder EU’s Renewable Energy Directive som tittar över 20 år så blir siffran 106 ton.
Det visar sig nu att biobränslen i snitt har samma utsläpp som bensin och diesel, det är bara biobränslen från förbrukade matlagningsoljor som har mindre utsläpp av CO2.
__________________

Antal lästa gånger: 55
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...

1 comment to Biobränsle och biologisk mångfald i konflikt

 • Samma typ av konflikt finns även i Sverige, intensivt skogsbruk minskar den biologiska mångfalden på de ytor som brukas. Här tror jag på att fördela ansvaret på att bevara olika biotoper och vårda områden som kräver speciell skötsel som hagmarker och eklandskap på så många händer som möjligt i stället för att staten tar ansvaret och äger marken. Om staten äger rubbet kan staten med ett enda beslut avverka rubbet när ekonomin blir riktigt hårt ansträngd, är det fördelat på många händer kan ingen ta ett sådant beslut utan förlusten blir gradvis.

MediaCreeper Creeper bloglovin Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!