Kalender

juli 2011
M T O T F L S
« jun   aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Antal besökare

  • 60Besökare idag:
  • 82Besökare igår:
  • 764Besökare förra veckan:
  • 1957Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

  • Fossil Fuel Production Is Reaching Limits in a Strange Way 15 oktober, 2020
    Strangely enough, the limit we seem to be reaching with respect to fossil fuel extraction comes from low prices. At low prices, the extraction of oil, coal, and natural gas becomes unprofitable. Producers go bankrupt, or they voluntarily cut back production in an attempt to force prices higher. As the result of these forces, production […]
  • OPEC Oil Production for September 2020 15 oktober, 2020
    Data for the OPEC charts below are from the OPEC Monthly Oil Market Report and is in thousand barrels per day. All data is through September 2020. There was little change in OPEC production in September. Total OPEC production was down 47,000 barrels per day in September but that was after August production was revised […]

Skapandet av pengar har privatiserats

Print Friendly, PDF & Email

Väldigt många medborgare, och det gäller inte bara ekonomer, har svårt att förstå att rätten att skapa pengar privatiserades för många, många år sedan. I dag styr bankerna över mängden pengar som finns på marknaden, inte våra centralbanker. Det betyder också att bankerna påverkar den heliga BNP-tillväxten.  Vilken politiker vill hålla med om denna verklighetsbeskrivning?

Titta på denna serie av fyra kortvideor, där professor R A Werner förklarar hur pengar skapas och hur vi ska ta oss ur bankernas grepp. Det finns lösningar om det samtidigt finns politiskt mod och handlingskraft.

Vi sitter alla i samma båt vare sig vi är med i Euro- projektet eller inte. Ibland verkar det som om vi i Sverige tittare i en felvänd kikare och fjärmar oss från de problem som vår nuvarande  tillväxtekonomi skapar. Bl a genom våra bankers rätt att skapa pengar/öka penningmängden ur ingenting med statens goda minne!

Att ge lån är mer aktuellt än nånsin när privata banker, främst franska och tyska, i rent vinstintresse försatt sig själva och  Euro-valutan i gungning,  genom att låna ut 100 tals miljarder till bl a insolventa länder som Grekland, Irland och Portugal .

Och vilka får stå för notan, oavsett om IMF och EUB  officiellt deklarerar att statsbankrutten har inträffat eller inte och konkursen är ett faktum? Medborgarna i respektive länder genom staten.

R A Werner: 3 Beneficial allocation of money

Debt Free & Interest Free Money

Professor Richard A. Werner är knuten till universitetet i Southampton och är där ansvarig  för Centre for Banking, Finance and Sustainable Development. Han intervjuas av Charles Bazlinton för The Free Lunch-Fairness with Freedom.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!