Kalender

juli 2011
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Slumpmässigt inlägg

WEO 2013 release 12 nov i London

Antal besökare

 • 214Besökare idag:
 • 238Besökare igår:
 • 1394Besökare förra veckan:
 • 1764Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

Skapandet av pengar har privatiserats

Print Friendly, PDF & Email

Väldigt många medborgare, och det gäller inte bara ekonomer, har svårt att förstå att rätten att skapa pengar privatiserades för många, många år sedan. I dag styr bankerna över mängden pengar som finns på marknaden, inte våra centralbanker. Det betyder också att bankerna påverkar den heliga BNP-tillväxten.  Vilken politiker vill hålla med om denna verklighetsbeskrivning?

Titta på denna serie av fyra kortvideor, där professor R A Werner förklarar hur pengar skapas och hur vi ska ta oss ur bankernas grepp. Det finns lösningar om det samtidigt finns politiskt mod och handlingskraft.

Vi sitter alla i samma båt vare sig vi är med i Euro- projektet eller inte. Ibland verkar det som om vi i Sverige tittare i en felvänd kikare och fjärmar oss från de problem som vår nuvarande  tillväxtekonomi skapar. Bl a genom våra bankers rätt att skapa pengar/öka penningmängden ur ingenting med statens goda minne!

Att ge lån är mer aktuellt än nånsin när privata banker, främst franska och tyska, i rent vinstintresse försatt sig själva och  Euro-valutan i gungning,  genom att låna ut 100 tals miljarder till bl a insolventa länder som Grekland, Irland och Portugal .

Och vilka får stå för notan, oavsett om IMF och EUB  officiellt deklarerar att statsbankrutten har inträffat eller inte och konkursen är ett faktum? Medborgarna i respektive länder genom staten.

[youtube id=”r7qOuY9ZJ8w”] [youtube id=”DzNQlR5dtPo”]

R A Werner: 3 Beneficial allocation of money

Debt Free & Interest Free Money

Professor Richard A. Werner är knuten till universitetet i Southampton och är där ansvarig  för Centre for Banking, Finance and Sustainable Development. Han intervjuas av Charles Bazlinton för The Free Lunch-Fairness with Freedom.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!