Kalender

juli 2011
M T O T F L S
« Jun   Aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Slumpmässigt inlägg

Ekonomer löser energikrisen!

Antal besökare

 • 89Besökare idag:
 • 301Besökare igår:
 • 1922Besökare förra veckan:
 • 5931Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Blowout Week 229 19 maj, 2018
  In this week's feature story we return to Tesla's Big South Australian Battery, which is reportedly performing so well that any additional fast-frequency battery storage projects in SA will not be economically viable. To follow we have our usual mix: Iran claims Trump is trying to drive up oil prices; Nord Stream 2 risks US […]
 • Steve St. Angelo: Prepare for asset price declines of 50 to 75% 22 maj, 2018
  Steve St. Angelo. July 4, 2017. Prepare for asset price declines of 50 to 75%. SRSRocco report. What we have is a totally propped-up market based upon debt. Energy isn’t producing positive growth. So instead of having real economic growth, … Continue reading →

Besök hos Tillväxtens gränser

Print Friendly, PDF & Email

The Limits to Growth Revisited” är en bok av Ugo Bardi, han undervisar i kemi på Universitet i Florens. I boken som har sitt ursprung i boken ”The Limits to Growth” (LTG) från 1972 som var 4 av Club of Rome. Vi har alla hört hur fel LTG var och vilka misstag som författarna gjort. Men det finns inga fel eller misstag i LTG som många hänvisar till. Den var före sin tid och så avancerad att många inte förstod innehållet, detta förstärktes av media på samma sätt som mot klimatforskningen i dag.

Det finns ingen fixerad framtid för ett system som vårt finansiella system, utan vi kan bara producera olika banor för framtiden som visar åt vilket håll vi kommer att färdas. I studien som kom 1972 så fans alla huvudfaktorerna med som har dominerat värdens ekonomier. Den kombinerade effekten av resursutarmning och miljöförstöring har gradvis fått tillväxten att. gå ner för att till slut starta att gå ner, det är inte möjligt att att bestämma datum för sådan händelser. Men händelserna 2008 kanske var en hint om det som prognoserna sa för 40 år sedan, som beskrevs som ett trendbrott.

Boken som Ugo Bardi skrivit tar upp bland annat detta:

 • LTG är mer relevant i dag än när den först publicerades.
 • Visar att scenario modellering med dynamiska modeller är viktigt för att förstå möjliga framtidsbilder.
 • Visar på faktorer som leder till förnekande av god vetenskap när sanningen är obehaglig.
 • Skiljer på verkligheten att framtiden inte kan förutspås från det nödvändiga att förbereda sig på det.

__________________

Antal lästa gånger: 9
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (2 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper bloglovin Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!