Kalender

juni 2011
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Slumpmässigt inlägg

Trafikverkets prognosmiss!

Antal besökare

 • 9Besökare idag:
 • 86Besökare igår:
 • 726Besökare förra veckan:
 • 1778Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Don’t expect the world economy to resume its prior growth pattern after COVID-19 27 maj, 2021
  Most people seem to think that the world economy is going through a temporary disruption, caused by a novel coronavirus. As soon as COVID-19 goes away, they expect the economy will be back to normal. I think that this assessment is overly optimistic. The way I see the situation, the world economy was already having […]
 • OPEC Update, June 2021 13 juni, 2021
  The OPEC Monthly Oil Market Report for June 2021 was published this past week. The last month reported in each of the charts that follow is May 2021 and output reported for OPEC nations is crude oil output in thousands of barrels per day (kb/d). In the charts that follow the blue line with markers […]
 • Negative energy return of solar PV in Northern Europe 16 juni, 2021
  Preface.  I once yanked this paper after huge blow back, but in the past few years, I have no reason to doubt Ferroni and Hopkirks methods, boundaries, or conclusions, so I’m putting this post back. An ERoEI of less than … Continue reading →

WWF sitter i knä på Monsanto och stöttas av BP och Shell

Print Friendly, PDF & Email

”WWF sitter i Monsantos knä” skriver Lantbruk & Skogsland. Världsnaturfonden (WWF) samarbetar i hemlighet med amerikanska kemijätten Monsanto och har också berett vägen för företagets gigantiska odlingar av GM-soja i Sydamerika, hävdar en tysk dokumentärfilm.

WWF har den senaste halvåret publicerat fler rapporter bl a en kritiserad och starkt ifrågasatt utredning där WWF hävdade att förnybar energi kan ersätta all fossil energi. Det har vi skrivit tidigare om här på ASPO Sverige. Reaktionen på den energirapporten, från WWF Storbritannien, blev så omfattande att man senare fick backa från mycket av innehållet och bekräfta att rapporten hade sina brister. WWF har också under våren 2011 godkänt miljömärkning av vietnamesisk odlad fisk där utsläppen slår ut den biologiska mångfalden och förgiftar floder. Med motivering att det var ett krav för att få verka i Vietnam!

Hoppas att denna tyska TV dokumentär inte speglar sanningen. Det skulle vara förödande för WWF:s trovärdighet som försvarare av naturen och den biologiska mångfalden.

Notera att WWF Storbritannien får finansiering av både Royal Dutch Shell och BP där Windsorfamiljen äger stort inflytande. Philip Mountbattens är också grundaren av WWF. Och det är nog ingen slump att kung Carl Gustaf som är  släkt med Philip Mountbatten samtidigt är beskyddare av WWF Sverige.

BP:s miljöintresse känner vi alla till utöver kampen för att slippa vitesbelopp för utsläppen i mexikanska gulfen.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!