Kalender

juni 2011
M T O T F L S
« maj   jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Antal besökare

 • 19Besökare idag:
 • 117Besökare igår:
 • 975Besökare förra veckan:
 • 2330Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Today’s Energy Predicament – A Look at Some Charts 1 september, 2020
  Today’s energy predicament is a strange situation that most modelers have never really considered. Let me explain some of the issues I see, using some charts. [1] It is probably not possible to reduce current energy consumption by 80% or … Continue reading →
 • OPEC August 2020 Oil Production 14 september, 2020
  All OPEC data below is from the September OPEC Monthly Oil Market Report. The data is through August 2020 and is in thousand barrels per day. NOTE: This new theme is screwing up the size of my charts. It seems it has a size threshold where they have to be slightly larger than my input […]
 • How much oil left in America? Not much 18 september, 2020
  Preface. If you think we have no worries because we can get arctic oil, think again. We can’t because icebergs mow drilling platforms down in the ocean. On land, massive amounts of expensive new drilling rigs, roads, rail lines, platforms, … Continue reading →

WWF sitter i knä på Monsanto och stöttas av BP och Shell

Print Friendly, PDF & Email

”WWF sitter i Monsantos knä” skriver Lantbruk & Skogsland. Världsnaturfonden (WWF) samarbetar i hemlighet med amerikanska kemijätten Monsanto och har också berett vägen för företagets gigantiska odlingar av GM-soja i Sydamerika, hävdar en tysk dokumentärfilm.

WWF har den senaste halvåret publicerat fler rapporter bl a en kritiserad och starkt ifrågasatt utredning där WWF hävdade att förnybar energi kan ersätta all fossil energi. Det har vi skrivit tidigare om här på ASPO Sverige. Reaktionen på den energirapporten, från WWF Storbritannien, blev så omfattande att man senare fick backa från mycket av innehållet och bekräfta att rapporten hade sina brister. WWF har också under våren 2011 godkänt miljömärkning av vietnamesisk odlad fisk där utsläppen slår ut den biologiska mångfalden och förgiftar floder. Med motivering att det var ett krav för att få verka i Vietnam!

Hoppas att denna tyska TV dokumentär inte speglar sanningen. Det skulle vara förödande för WWF:s trovärdighet som försvarare av naturen och den biologiska mångfalden.

Notera att WWF Storbritannien får finansiering av både Royal Dutch Shell och BP där Windsorfamiljen äger stort inflytande. Philip Mountbattens är också grundaren av WWF. Och det är nog ingen slump att kung Carl Gustaf som är  släkt med Philip Mountbatten samtidigt är beskyddare av WWF Sverige.

BP:s miljöintresse känner vi alla till utöver kampen för att slippa vitesbelopp för utsläppen i mexikanska gulfen.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!