Kalender

juni 2011
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Slumpmässigt inlägg

Fråga till Mr Pension

Antal besökare

 • 160Besökare idag:
 • 333Besökare igår:
 • 1221Besökare förra veckan:
 • 1472Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

Under the Dome

Print Friendly, PDF & Email

Romanen Under the Dome, av Stephen King handlar om en avstängd liten värld, och det finns en koppling till det som nu händer inom områdena Ekologin och Energin och hur vi människor behandlar vår planet.I roman sänks en kupol i form av ett kraftfält ner över en liten stad i Maine och några tusen personer blir instängda där, inget kommer varken ut eller in. Det blir som en av Biosver som finns byggda, där man försöker leva i ett slutet kretslopp. Livet fortsätter mer eller mindre som vanligt i stan, men luften påverkas av utsläpp. King vill med med detta visa på hur vi påverkar vår miljö och tar jorden som liknelse med vårt tunna skikt av skydd mot hela den ogästvänliga rymden och de resurserna som vi har.

Det finns en intervju med Stephen King här ca 28 min in i programmet.

__________________

Antal lästa gånger: 24
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (No Ratings Yet)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!