Kalender

juni 2011
M T O T F L S
« maj   jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Antal besökare

 • 65Besökare idag:
 • 111Besökare igår:
 • 729Besökare förra veckan:
 • 65Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Why Collapse Occurs; Why It May Not Be Far Away 25 februari, 2021
  Collapse doesn't happen instantaneously; it happens many years after an economy first begins outgrowing its resource base. In fact, the resource base likely declines at the same time from multiple causes such as soil erosion, deforestation and oil depletion. Before collapse occurs, there seem to be warning signs. Continue reading →
 • US December Oil Production Drops 27 februari, 2021
  A post by Ovi at peakoilbarrel All of the oil (C + C) production data for the US state charts comes from the EIAʼs Petroleum Supply monthly PSM. After the production charts, an analysis of three EIA monthly reports that project future US production is provided. The charts below are updated to December 2020 for the […]
 • Lifespan of infrastructure, transportation, and buildings 27 februari, 2021
  Preface. What follows is from the International Energy Agency 2020 report “Energy technology perspectives” on how to transition to net zero emissions by 2050. This might require the replacement of just about everything, since power plants, steel blast furnaces, cement … Continue reading →

OPEC inte överens

Print Friendly, PDF & Email

Sex av tio OPEC-stater motsäger sig ökade exportkvoter i det senaste OPEC mötet som hölls häromdagen i Wien den 8:e juni. Beskedet skickade genast upp priset några dollar. De som motsatte sig höjda kvoter var de Opec-stater som är betydligt fattigare länder, och de har inte något intresse av ett lägre oljepris. Utifrån vad vi vet om reservkapaciteten i dessa länder så är det också osannolikt att de skulle kunna kompensera ett sänkt pris med ökad utvinning. Höjd kvot betyder bara lägre intäkter och sänkt marknadsandel för dessa. De som motsatte sig höjda produktionskvoter var Libyen, Angola, Ecuador, Algeriet, Iran och Venezuela. De rika länderna Saudi, Quatar, Kuwait och Förenade Arabemiraten ville öka. Dessa är betydande ägare av statsobligationer i bla. Euro och US-dollar, så de är säkerligen inte intresserade av en stagerande världsekonomi, vilket undergräver säkerheten och det framtida värdet hos dessa obligationer. Irak är medlemmar i OPEC men är f.n. undantagna i kvotsystemet.

Opec-stater:
Algeriet
Angola
Equador
Iran
Irak
Libyen
Nigeria
Quatar
Saudi Arabien
Förenade Arabemiraten

__________________
Antal lästa gånger: 25
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (No Ratings Yet)
Loading...

1 comment to OPEC inte överens

 • Bengt Eriksson

  Det som är lite svårt att få fram är om man menar produktionsökning och / eller ökad export.
  De som var positiva till en produktionsökning är också de som ökar sin egen förbrukning avsevärt.
  Jag tycker att ELM är det som blir allt mer avgörande för Peak Oil på marknaden.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!