Ekonomi

Fråga till Mr Pension

Print Friendly, PDF & Email

I senaste numret av Sunt Förnuft, Skattebetalarnas tidning så rätar ”Mr Pension”, Ole Settergren ut några frågetecken. Vi har en ny fråga som han gärna får räta ut.Tydligen så gör Pensionsmyndigheten prognoser för framtiden med 0-tillväxt. För pratade myndigheten om 2 % tillväxt och 5,5 % kapitalavkastning.

Jag tror inte det är så att Pensionsmyndigheten har lämnat tillväxtspåret utan det är bara för att vanliga medborgare inte förstod vad det förra sättet att beräkna pensionen.

Nu frågar vi då Mr Pension vad blir effekten om det blir negativ tillväxt under lång tid, hur skulle en sådan prognos se ut jämfört med dagens prognos. För detta är troligtvis ett högst sannolikt scenario. Mr Pension kan börja läsa Heinbergs inlägg.

Pensionsmyndigheten – Pensionsmyndigheten.

__________________
Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

One comment on “Fråga till Mr Pension

  1. Hej,

    Tack för frågan. Långvarigt negativ tillväxt tror jag inte särskilt många ”bedömare” tror på. Den långsiktiga utvecklingen har varit att mänskligheten blir rikare, bl.a. som en följd av teknologiska framsteg och arbetsspecialisering. Så vi på Pensionsmyndigheten har gått sällskap av de flesta bedömare när vi tror på positiv tillväxt. Snarare är svårigheten att bedöma hur mycket över noll som tillväxten kommer att bli, att den långsiktigt blir positiv tror jag är en ovanligt säker prognos.

    Ole Settergren

Comments are closed.