Kalender

juni 2011
M T O T F L S
« maj   jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Antal besökare

 • 18Besökare idag:
 • 119Besökare igår:
 • 734Besökare förra veckan:
 • 2197Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Fossil Fuel Production Is Reaching Limits in a Strange Way 15 oktober, 2020
  Strangely enough, the limit we seem to be reaching with respect to fossil fuel extraction comes from low prices. At low prices, the extraction of oil, coal, and natural gas becomes unprofitable. Producers go bankrupt, or they voluntarily cut back production in an attempt to force prices higher. As the result of these forces, production […]
 • OPEC Oil Production for September 2020 15 oktober, 2020
  Data for the OPEC charts below are from the OPEC Monthly Oil Market Report and is in thousand barrels per day. All data is through September 2020. There was little change in OPEC production in September. Total OPEC production was down 47,000 barrels per day in September but that was after August production was revised […]
 • Donald Trump: Sexual Predator 21 oktober, 2020
  Preface.  This is a book review of “All the President’s Women: Donald Trump and the making of a Predator”.  Trump is clearly as much a sexual predator as Jeffrey Epstein (who he hung out with for a long time) and … Continue reading →

Energibrist i Kina

Print Friendly, PDF & Email

Det brukar var brist på el i Kina under sommarmånaderna men i år så började bristen uppträda redan i mars. Elbristen hotar den petrokemisk industrin med nerdragen produktion som följd. Det finns många orsaker till bristen, högre kolpriser som inte slår igenom i ett högre elpris gör att elföretagen går med förlust, torka i delar av Kina minskar vattenflödena i floder och dammar, konsumtionen stiger i hushållssektorn med reglerade priser.
Det finns en konflikt mellan vattenkraft å ena sidan och vatten för bevattning och farbara floder å den andra sidan.
Vi kommer nog att få höra mer om detta framledds.
__________________

Antal lästa gånger: 170
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (2 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

1 comment to Energibrist i Kina

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!