4 Comments on “Chris Martenson med ny bok

  1. Det vore onekligen kul att få se åtminstone EN entreprenör som lyckas överleva i ”PeakOil Land”, och Chris ligger nog bäst till så här långt. Mike Ruppert floppade, Matt Savinar floppade och hon Foss verkar ha floppat. Det är förbaskat svårt att få till en inkomstmodell på ”skrämsel”. Det är ju ett område som i övrigt domineras totalt av nationalstaterna med allt från miljö- till pandemi- och klimatlarm.

  2. Niklas T, visst är det tragiskt men att marknadsföra ett beskt budskap i USA med en bolkning som kännetecknas av påklistrad positiv livssyn och mkt självförtroende är inte det lättaste. Ovan på detta den amerikanska drömmen och myten om att alla kan lyckas.

    Både N Foss och Chris Martenson har bl a akademiska meriter och fått stort genomslag utanför USA. Kanske en del av förklaringen att de orkar och fortfarande är i full swing. Sen får man inte glömma bort att ”den tröga massan” trots allt påverkas över tid. Och det blir allt fler medborgare som fått uppleva konsekvenserna av de tre ”E:na”.

    Men motståndet inom USA och Kanada finns. Nicole Foss berättade när hon var på sin föreläsningsturné i Sverige i april att hon funderar på att flytta tillbaka till Europa, bland annat pga av att hon utsätts allt oftare för försåtliga trakasserier. Och att stämningen i USA blir allt fientligare mot henne som person.

  3. Jag tycker den rysk-amerikanske ingenjören Dimitry Orlov sammanfattar det bra: ”…being a superpower collapse predictor is not a good career choice”.
    /Mats L

Comments are closed.