Kalender

maj 2011
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Antal besökare

 • 162Besökare idag:
 • 333Besökare igår:
 • 1223Besökare förra veckan:
 • 1474Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

ASPO Sverige ställer upp för AP fonderna

Print Friendly, PDF & Email

ASPO Sverige har förstått att Peter Norman, Finansmarknadsminister på Finansdepartementet har haft svårigheter att hitta ledamöter till AP fondernas styrelser vilket SvD skrev om i veckan. Vi i ASPO Sverige’s styrelse ställer härmed upp som kandidater till styrelsearbetet i AP fonderna då vi har en unik kompetens som i dag saknas bland de flesta ledamöterna som lever i en föreställning om att framtiden bara blir bättre.
Vi står idag inför stora utmaningar i framtiden inom energiområdet och de kommande 20 åren kommer att vara helt annorlunda än de historiska 20 åren. Hur AP fonderna ska klara dessa utmaningar har vi inte några direkta svar på, men det är något som styrelsen måste börja analysera inom en snar framtid, ju för desto bättre. Frågor som styrelserna måste ta ställning till är t ex dessa.

 • vilken påverkan har energi på de finansiella systemen?
 • hur kommer AP fonderna att på verkas av utebliven eller negativ tillväxt?
 • finns det några mindre osäkra placeringar inför framtiden?

Peter Norman och Styrelserna i AP-fonderna får alltid kontakta oss om det gäller frågor som berör framtiden för Energi och Ekonomi då vi på ASPO Sverige i dag troligen har den bästa kunskapen inom detta område. Landets egen Energimyndighet har inte denna unika kompetens och förstår inte kopplingen till det finansiella systemet.

Styrelsen

Kopia till Peter Norman och AP-fonderna.

__________________
Antal lästa gånger: 41
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!