Kalender

april 2011
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Antal besökare

 • 120Besökare idag:
 • 141Besökare igår:
 • 981Besökare förra veckan:
 • 1099Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

Demand destruction i verkligheten.

Print Friendly, PDF & Email

Det var en artikel för några dagar sedan om hur livet kommer tillbaka till trakterna runt New Orleans efter BP’s oljeläcka i Mexikanska Gulfen. Och här finns en liten passus om vad ”demand destruction” en svensk översättning skulle kunna vara efterfrågekolapps.James Danos 64 år och fiskare talar om hur oljeutsläppet har påverkat livet under det senaste året, men säger också att de högre energipriserna oroar honom:

–Det kostar 2 000 dollar bara att gå ut, säger James Danos som jämför med förra årets 1 250 dollar och räknar snabbt i huvudet på hur många kilo räkor han måste ha med sig hem i kylutrymmet för att det ska löna sig.

Lite högre pris på energi så är denna fiskar borta. Detta är ett exempel men det finns massor runt om i världen som det inte skrivs om. I undantagsfall så skrivs det om protester, om det är många som här i Kina.

Sydstat på knä behöver oljan | Utrikes | SvD.

__________________
Antal lästa gånger: 34
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (3 votes, average: 4,67 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!