Kalender

april 2011
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Antal besökare

  • 67Besökare idag:
  • 71Besökare igår:
  • 647Besökare förra veckan:
  • 1322Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

  • How the World’s Energy Problem Has Been Hidden 4 maj, 2021
    We now live in a strange world filled with half-truths, not too different from the world of the 1930s. US newspapers leave out the many stories that could be written about rising food insecurity around the world, and even in the US. We see more reports of conflicts among countries and increasing gaps between the […]
  • January Non-OPEC Oil Production Climbs Again 8 maj, 2021
    A guest post by Ovi at peakoilbarrel Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIAʼs International Energy Statistics and updated to January 2021. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia, Norway and China is […]

Demand destruction i verkligheten.

Print Friendly, PDF & Email

Det var en artikel för några dagar sedan om hur livet kommer tillbaka till trakterna runt New Orleans efter BP’s oljeläcka i Mexikanska Gulfen. Och här finns en liten passus om vad ”demand destruction” en svensk översättning skulle kunna vara efterfrågekolapps.James Danos 64 år och fiskare talar om hur oljeutsläppet har påverkat livet under det senaste året, men säger också att de högre energipriserna oroar honom:

–Det kostar 2 000 dollar bara att gå ut, säger James Danos som jämför med förra årets 1 250 dollar och räknar snabbt i huvudet på hur många kilo räkor han måste ha med sig hem i kylutrymmet för att det ska löna sig.

Lite högre pris på energi så är denna fiskar borta. Detta är ett exempel men det finns massor runt om i världen som det inte skrivs om. I undantagsfall så skrivs det om protester, om det är många som här i Kina.

Sydstat på knä behöver oljan | Utrikes | SvD.

__________________
Antal lästa gånger: 28
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (3 votes, average: 4,67 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!