Kalender

april 2011
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Antal besökare

 • 14Besökare idag:
 • 86Besökare igår:
 • 731Besökare förra veckan:
 • 1783Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Don’t expect the world economy to resume its prior growth pattern after COVID-19 27 maj, 2021
  Most people seem to think that the world economy is going through a temporary disruption, caused by a novel coronavirus. As soon as COVID-19 goes away, they expect the economy will be back to normal. I think that this assessment is overly optimistic. The way I see the situation, the world economy was already having […]
 • OPEC Update, June 2021 13 juni, 2021
  The OPEC Monthly Oil Market Report for June 2021 was published this past week. The last month reported in each of the charts that follow is May 2021 and output reported for OPEC nations is crude oil output in thousands of barrels per day (kb/d). In the charts that follow the blue line with markers […]
 • Negative energy return of solar PV in Northern Europe 16 juni, 2021
  Preface.  I once yanked this paper after huge blow back, but in the past few years, I have no reason to doubt Ferroni and Hopkirks methods, boundaries, or conclusions, so I’m putting this post back. An ERoEI of less than … Continue reading →

Alternativ valuta

Print Friendly, PDF & Email

Ett program om en alternativ valuta, BitCoin. Det är en digital valuta som finns som på Internet med så kallad Peer to Peer (P2P) teknik.

Fördelarna ska vara decentraliserad, global, enkla regler och låga avgifter. Det finns än så länge inte så många användare men det växer tydligen. Det är ett open source projekt så alla ska kunna kontrollera programmen. Till skillnad från fiat pengar som centralbanker kan manipulera och som skapas med skulder, så skapas BitCoin i en förutbestämd takt av ca 50 BitCoin per 10 minuter och efter 4 år så minska takten med hälften. Detta för att efterleva utvinningen av råvaror som också minska med tiden.

Andresen on BitCoin and Virtual Currency | EconTalk | Library of Economics and Liberty.

Uppdaterat 24 juli 2011: SvD skriver att politiker i USA vill förbjuda valutan, då den kan användas till handel med narkotika, detta är troligtvis bara en ursäkt, sanningen är att den hotar bankerna. Annars skulle även dollar förbjudas vilket är den vanligaste valutan i narkotika handeln.

__________________
Antal lästa gånger: 38
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!