Kalender

februari 2011
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Slumpmässigt inlägg

Järnvägstransporter

Antal besökare

 • 214Besökare idag:
 • 238Besökare igår:
 • 1394Besökare förra veckan:
 • 1764Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

Stockholm efter Peak Oil

Print Friendly, PDF & Email

Ett inlägg av Per Bolund (mp) på Brännpunkt i SvD. En politiker som tar upp Peak Oil med namn. Nu behandlar artikeln om Stockholm och dess framtida problem, men det är i alla fall bra att det börjar sippra in i maktens korridorer.

Detta med Peak Oil är ett dilemma som vi måste hantera både som enskilda individer och i olika grupper i samhället. Det innebär att de närmaste 20 åren kommer att bli helt olika de senaste 20 åren, kanske de mest omtumlande åren i vår historia.

Men det är ett första steg med att en tung politiker tar upp Peak Oil, och hoppas att det blir fler från olika partier då detta inte är ett parti skiljande dilemma utan borde kunna diskuteras över alla gränser, för gör vi inget utan ältar detta i evighet så hamnar vi närmare gränsen när vi inte kan agera utan bara reagera på händelseförloppet.

Vi uppmanar de olika partierna att ta hjälp från olika håll för att analysera olika risker och påverkan på samhället som Peak Oil kommer att få. Vi som har studerat detta i flera år inser att det är oerhört komplext.

Vi ser att fler besökare kommer från Riksdagen, FOI, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap MSB och Försvarsmakten, så kretsen som läser oss växer.

__________________

Antal lästa gånger: 31
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!