Kalender

februari 2011
M T O T F L S
« jan   mar »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Slumpmässigt inlägg

Uppsala kontra IEA
Uppsala kontra IEA

Antal besökare

  • 70Besökare idag:
  • 82Besökare igår:
  • 774Besökare förra veckan:
  • 1967Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

  • Fossil Fuel Production Is Reaching Limits in a Strange Way 15 oktober, 2020
    Strangely enough, the limit we seem to be reaching with respect to fossil fuel extraction comes from low prices. At low prices, the extraction of oil, coal, and natural gas becomes unprofitable. Producers go bankrupt, or they voluntarily cut back production in an attempt to force prices higher. As the result of these forces, production […]
  • OPEC Oil Production for September 2020 15 oktober, 2020
    Data for the OPEC charts below are from the OPEC Monthly Oil Market Report and is in thousand barrels per day. All data is through September 2020. There was little change in OPEC production in September. Total OPEC production was down 47,000 barrels per day in September but that was after August production was revised […]

Stockholm efter Peak Oil

Print Friendly, PDF & Email

Ett inlägg av Per Bolund (mp) på Brännpunkt i SvD. En politiker som tar upp Peak Oil med namn. Nu behandlar artikeln om Stockholm och dess framtida problem, men det är i alla fall bra att det börjar sippra in i maktens korridorer.

Detta med Peak Oil är ett dilemma som vi måste hantera både som enskilda individer och i olika grupper i samhället. Det innebär att de närmaste 20 åren kommer att bli helt olika de senaste 20 åren, kanske de mest omtumlande åren i vår historia.

Men det är ett första steg med att en tung politiker tar upp Peak Oil, och hoppas att det blir fler från olika partier då detta inte är ett parti skiljande dilemma utan borde kunna diskuteras över alla gränser, för gör vi inget utan ältar detta i evighet så hamnar vi närmare gränsen när vi inte kan agera utan bara reagera på händelseförloppet.

Vi uppmanar de olika partierna att ta hjälp från olika håll för att analysera olika risker och påverkan på samhället som Peak Oil kommer att få. Vi som har studerat detta i flera år inser att det är oerhört komplext.

Vi ser att fler besökare kommer från Riksdagen, FOI, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap MSB och Försvarsmakten, så kretsen som läser oss växer.

__________________

Antal lästa gånger: 21
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!