Ekonomi

Läckor med mera i Molnet.

Print Friendly, PDF & Email

SvD har en artikel om att fler företag lägger ut sin IT drift på externa leverantörer för att få ner kostnaderna. Är det en bra ide?

Om vi får knappare energiresurser och vår finansiella system inte klarar av nerväxt så finns det stora risker med denna utveckling som inte tas upp i artikeln. (Läs gärna de tre olika scenarierna) Alla företag är beroende av ett fungerande bankväsen, men om vi får en ny kris som den på hösten 2008 så finns risken att flera inte klara av sina löpande verksamhet utan går i konkurs. Skulle då några energibolag eller internet operatörer vara bland dessa så finns risken att internet går ner till slut. Och hur går det då med data som finns någon annan stans än i egen regi, visst har man sparat lite pengar men verksamheten stannar totalt.

Det är samma sak här med en ökande komplexitet och Liebigs minimilag gör samhället mer sårbart.

Myndighet slår larm om it-läckor | Näringslivsnyheter | SvD.

Flute tar även upp detta och Livet efter oljan har en hel serie med IT. Finns även en tidning om Molnet, IT-chefens hopp.

För nya läsare så kan man börja med Om Peak Oil för att komma igång och förstå vad det handlar om, läs sedan historiken. På vår sida om Nyhetsbreven har vi flera intressanta artiklar om hur Peak oil påverkar Ekonomin, för det är här genomslaget kommer först.
__________________

Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious