Kalender

december 2010
M T O T F L S
« Nov   jan »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Slumpmässigt inlägg

Gröna Bilister ljuger om etanol

Antal besökare

 • 36Besökare idag:
 • 85Besökare igår:
 • 714Besökare förra veckan:
 • 2774Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Fossil Fuel Production Is Reaching Limits in a Strange Way 15 oktober, 2020
  Strangely enough, the limit we seem to be reaching with respect to fossil fuel extraction comes from low prices. At low prices, the extraction of oil, coal, and natural gas becomes unprofitable. Producers go bankrupt, or they voluntarily cut back production in an attempt to force prices higher. As the result of these forces, production […]
 • EIA’s Electric Power Monthly – September 2020 Edition with data for July 24 oktober, 2020
  A Guest Post by Islandboy The EIA released the latest edition of their Electric Power Monthly on September 24th, with data for July 2020. The table above shows the percentage contribution of the main fuel sources to two decimal places for the last two months and the year 2020 to date. The Table immediately above […]
 • Why we need more women leaders 27 oktober, 2020
  Preface. Hector Garcia makes the case that women make better leaders in an excerpt from his book below. His conclusion is that “scientific literature shows that when women are allowed greater political and economic power, which is inseparable from the … Continue reading →

Minnen av oss

Print Friendly, PDF & Email

Många civilisationer har kommit och gått under årtusenden, och vissa finns det inte mycket spår kvar av. Det kan finnas något kvar men i vissa fall finns bara ett namn, som te x det mytomspunna Atlantis där vi inte vet något mer än att Plato omnämner det, till Romarriket som det finns rätt goda källor och skrifter kvar även efter 2 000 år.

Men hur blir det med vår tid, vad kommer att finnas kvar efter oss. Fram till för 20 år sedan fanns ofta våra minnen på foton som papper, film, brev eller dia-bilder. Vår musik fanns på LP skivan, och våra böcker var tryckta på papper. Och var kvalitén bra så höll dessa medium sig bra över längre tider.

Men nu kan våra alla minnen försvinna vid nästa elavbrott. För i dag blir mer och mer digitalt lagrat, behändigt och bra, men det kräver en infrastruktur som gör att man kan plocka fram det som är lagrat, annars skulle bilden lika gärna kunna ligga på månen. Vad skulle vi vilja att våra efterlevande hittar om oss, vilken kunskap är viktig för framtiden. Det som fanns på en 5 ¼” diskett för 15 år sedan är oåtkomligt för  nästan alla i dag. Hur läser man en HD, CD eller DVD utan fungerande elnät?
Internet som alla tar för givet, finns där för att några tjänar pengar på nätet, skulle intäkterna försvinna så kan Internet bli lika tillförlitligt som SJ och Trafikverket i dag.

Who Were You?.

SvD har en artikel om att datafloden dränker oss i stället.

__________________

Antal lästa gånger: 30
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

3 comments to Minnen av oss

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!