Kalender

december 2010
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Slumpmässigt inlägg

Gott Nytt År 2015

Antal besökare

 • 205Besökare idag:
 • 238Besökare igår:
 • 1385Besökare förra veckan:
 • 1755Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

Minnen av oss

Print Friendly, PDF & Email

Många civilisationer har kommit och gått under årtusenden, och vissa finns det inte mycket spår kvar av. Det kan finnas något kvar men i vissa fall finns bara ett namn, som te x det mytomspunna Atlantis där vi inte vet något mer än att Plato omnämner det, till Romarriket som det finns rätt goda källor och skrifter kvar även efter 2 000 år.

Men hur blir det med vår tid, vad kommer att finnas kvar efter oss. Fram till för 20 år sedan fanns ofta våra minnen på foton som papper, film, brev eller dia-bilder. Vår musik fanns på LP skivan, och våra böcker var tryckta på papper. Och var kvalitén bra så höll dessa medium sig bra över längre tider.

Men nu kan våra alla minnen försvinna vid nästa elavbrott. För i dag blir mer och mer digitalt lagrat, behändigt och bra, men det kräver en infrastruktur som gör att man kan plocka fram det som är lagrat, annars skulle bilden lika gärna kunna ligga på månen. Vad skulle vi vilja att våra efterlevande hittar om oss, vilken kunskap är viktig för framtiden. Det som fanns på en 5 ¼” diskett för 15 år sedan är oåtkomligt för  nästan alla i dag. Hur läser man en HD, CD eller DVD utan fungerande elnät?
Internet som alla tar för givet, finns där för att några tjänar pengar på nätet, skulle intäkterna försvinna så kan Internet bli lika tillförlitligt som SJ och Trafikverket i dag.

Who Were You?.

SvD har en artikel om att datafloden dränker oss i stället.

__________________

Antal lästa gånger: 41
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

3 comments to Minnen av oss

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!