Kalender

december 2010
M T O T F L S
« Nov   jan »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Slumpmässigt inlägg

Beredskapslager?

Antal besökare

 • 9Besökare idag:
 • 79Besökare igår:
 • 624Besökare förra veckan:
 • 528Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • COVID-19 and the economy: Where do we go from here? 25 juni, 2020
  The COVID-19 story keeps developing. At first, everyone listened to epidemiologists telling us that a great deal of social distancing, and even the closing down of economies, would be helpful. After trying these things, we ended up with a huge … Continue reading →
 • US Oil Decline Accelerates in April 3 juli, 2020
  A post by Ovi at peakoilbarrel. All of the oil (C + C) production data for the US states comes from the EIAʼs Petroleum Supply monthly PSM. At the end, an analysis of three different EIA monthly reports is provided. … Continue reading →
 • Climate change impacts on agriculture 6 juli, 2020
  Preface. There are three articles below on this topic. Alice Friedemann   www.energyskeptic.com  author of “When Trucks Stop Running: Energy and the Future of Transportation”, 2015, Springer, Barriers to Making Algal Biofuels, and “Crunch! Whole Grain Artisan Chips and Crackers”. Podcasts: … Continue reading →

Minnen av oss

Print Friendly, PDF & Email

Många civilisationer har kommit och gått under årtusenden, och vissa finns det inte mycket spår kvar av. Det kan finnas något kvar men i vissa fall finns bara ett namn, som te x det mytomspunna Atlantis där vi inte vet något mer än att Plato omnämner det, till Romarriket som det finns rätt goda källor och skrifter kvar även efter 2 000 år.

Men hur blir det med vår tid, vad kommer att finnas kvar efter oss. Fram till för 20 år sedan fanns ofta våra minnen på foton som papper, film, brev eller dia-bilder. Vår musik fanns på LP skivan, och våra böcker var tryckta på papper. Och var kvalitén bra så höll dessa medium sig bra över längre tider.

Men nu kan våra alla minnen försvinna vid nästa elavbrott. För i dag blir mer och mer digitalt lagrat, behändigt och bra, men det kräver en infrastruktur som gör att man kan plocka fram det som är lagrat, annars skulle bilden lika gärna kunna ligga på månen. Vad skulle vi vilja att våra efterlevande hittar om oss, vilken kunskap är viktig för framtiden. Det som fanns på en 5 ¼” diskett för 15 år sedan är oåtkomligt för  nästan alla i dag. Hur läser man en HD, CD eller DVD utan fungerande elnät?
Internet som alla tar för givet, finns där för att några tjänar pengar på nätet, skulle intäkterna försvinna så kan Internet bli lika tillförlitligt som SJ och Trafikverket i dag.

Who Were You?.

SvD har en artikel om att datafloden dränker oss i stället.

__________________

Antal lästa gånger: 29
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

3 comments to Minnen av oss

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!