Kalender

december 2010
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Antal besökare

 • 120Besökare idag:
 • 141Besökare igår:
 • 981Besökare förra veckan:
 • 1099Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

Åldrande och Peak Oil

Print Friendly, PDF & Email

SvT sänder i ett program om åldrandet och hur man försöker hitta vad det är som göra att man åldras. Det kanske är en önskan hos många. Detta med åldrandet är en storindustri att hitta lösningen på åldrandet och mediciner för att hindra åldrandet.

Varför bli gammal? Att kunna ta sig en klunk av livselixiret och få leva lite längre är en dröm för nästan alla. Inte bara att lägga år till livet, utan liv till åren! Men finns det någon hemlig ”livets källa”? Forskare med olika inriktning har kämpat med frågan – det finns många tankar, men inga självklara svar. Kvällens film pekar snarare mot mental än fysisk ungdomlighet, och inte minst mot glädjen att finnas till.

Forskarna som håller på med denna forskning är helt ute i det blå, som jag ser det. Det är en stor orsak till vi är så många på jorden är att vi har blivit äldre hela tiden. Sannolikheten att bli 100 år i dag är 1 på 10 000, för hundra år sen var den nog mikroskopisk.

Hitta vi ett medel för att hindra åldrandet snart så, inom tre år tror forskarna att det ska finnas ett medel mot åldrande. Och med Peak oil inpå knutarna så är hela denna idé helt orealistisk.

Det är lite schizofrent att Vetenskapens värld ena veckan sänder program om Peak Oil och resursbrist och sedan om att hindra åldrande efteråt, man undrar lite om tanken bakom.

Repris den 19/12. kl 06:30

__________________

Antal lästa gånger: 29
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (3 votes, average: 4,67 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!