Energi

IEA Publicerar World Energy Outlook 2010

Print Friendly, PDF & Email

I dag släpps World Energy Outlook 2010, till det facila priset av €120 för en PDF läsare. Det finns en på rabatt -30% för NGO. World Energy Outlook 2009 har ännu inte släppts än, 2008 finns klar och hämta.

WEO-2010 behandlar:

– what more must be done and spent to achieve the goal of the Copenhagen Accord to limit the global temperature increase to 2°C and how these actions would impact on oil markets;
– how emerging economies – led by China and India – will increasingly shape the global energy landscape;
– what role renewables can play in a clean and secure energy future;
– what removing fossil-fuel subsidies would mean for energy markets, climate change and state budgets;
– the trends in Caspian energy markets and the implications for global energy supply;
– the prospects for unconventional oil; and
– how to give the entire global population access to modern energy services.

Uppdaterat den 9 nov 2010:
Denna bild är intressant.
Den blå kilen är oljefält som ska utvecklas eller hittas och den är exakt lika stor som minskningen av ordinär olja, hur sannolikt är detta. Är det meningen att vi ska förstå att detta är en skräprapport för de vågar inte själva säga sanningen!
DN köper hela rapporten om WEO 2010.
__________________
Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

3 Comments on “IEA Publicerar World Energy Outlook 2010

  1. Ska bli kul att se hur Globala Energisystem vid Uppsala universitet reagerar på detta, det är annars svårt att säga något utan att ha läst hela rapporten.

    Det spelar kanske inte så stor roll om man tror IEA eller inte, målsättningen kan ha varit att flytta allmänhetens tro om när peaken inträffar. Det finns olika bedömningar bla bla bla kan vara ett viktigt halmstrå för beslutsfattare som inte har att tjäna på en peak 2008… IEA kan ha varit pressade från flera håll, kom ihåg att IEA (delvis) ansvarade för input till SRES som enligt GES vid Uppsala universitet är orealistisk. Det vore mindre bra för IEA att publicera en rapport som indikerar att IPCC kan skrotas 3 veckor före Cancun?

  2. Men Gustav, IEA bekräftar att peaken för crued oil inträffade 2008. Det är det sensationella! Men säger samtidigt att kommande oljeupptäckter fram till 2035 gör att tillgången kommer att vara oförändrad. Titta in på Oljegruppen och läs graferna och sammanfattningarna.

  3. Så här skrev SvD i går i pappersupplagan finns inte på nätet:

    För några år sedan ansåg IEA att det som mest skulle konsumeras 116 miljoner fat olja per dag i världen. Detta kritiserades av Peak Oil-rörelsen, ett nätverk av geologer, fysiker och ekonomer som byggt upp organisationer i 23 länder. De anser att produktionen redan kan ha nått toppen med dagens 85 miljoner fat per dag.

    Ett erkännande av ASPO och The Oil Drum med flera.

Comments are closed.