Ekologi

Efter peak oil, peak steel?

Print Friendly, PDF & Email

De flesta har nog hört talas om Peak oil, men Peak steel (stål) ligger inte så långt bort heller enligt denna artikel. 2015 kommer stålproduktionen att ligga på en platå under 5-10 år.

Sedan 1973 har stålproduktionen fördubblats och den största ökningen ligger i Kina.

Rod Beddows har planer fram till 2050:

As for demand, Rod Beddows, chief executive of Hatch Corporate Finance, a banking group, calculates that in 2050 the world’s population will require 300kg of steel per person to fit in with people’s requirements for higher living standards. (Per capita consumption today is 187 kg for the world, with developed world consumption being roughly 350kg per person.)

Detta förutsätter att befolkningsökningen fortsätter vilket inte är troligt, med hänsyn till Peak oil och detta kommer att påverka alla områden, utan då blir det Peak everything som Richard Heinberg uttrycker det!

After peak oil, peak steel? | beyondbrics | FT.com.

__________________
Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

One comment on “Efter peak oil, peak steel?

  1. Så här skriver Dagens Industri idag:
    JP Morgan: Räkna med högre oljepris.
    ”Ett oljepris runt 100 dollar per fat kan bli verklighet snabbare än väntat, och varje tillbakagång i priset bör ses som ett köptillfälle.
    Det skriver JP Morgan i en rapport på fredagen, rapporterar Bloomberg News.”Den största risken är att vi skulle vara alltför försiktiga och att hotet om ett oljepris om 100 dollar per fat, som är underförstådd i vår prognos för det fjärde kvartalet, skulle komma mycket snabbare än vi trott. Det är inte bara drivet av en svag dollar, utan också av en hejdlös efterfrågan från Kina och tillväxtmarknader, återuppbyggnad av franska lager och stigande matpriser”, skriver JP Morgan.
    Banken skriver att de räknar med att de globala oljelagren kommer att minska till februari, och att de tror på ett ökat utbudsunderskott av oljeprodukter under det fjärde kvartalet.”

    Utbudsunderskott måste innebära att banken har accepterat att peakoil inträffat?

Comments are closed.