Kalender

september 2010
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Antal besökare

 • 119Besökare idag:
 • 141Besökare igår:
 • 980Besökare förra veckan:
 • 1098Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

Intervju med R. Hirsch Om deras nya bok “The Impending World Energy Mess”

Print Friendly, PDF & Email

Robert L. Hirsch, Roger Bezdek och Robert Wendling har författat  en ny bok “The Impending World Energy Mess: What It Is and What It Means to You,”Hirsch skrev en bok om Peak oil för ca 5 år sedan, i vilken han inte kom med någon tidpunkt för PO, men i den nya boken så säger han att nergången kommer tidigare snarare än senare. Författarna ser snarare på en utveckling som liknar kriserna 1973 och 1979, och undviker sådant som anarki, krig och andra katastrofer, de ser inget som kan gör att det blir bättre än vad dom beskriver däremot mycket som kan bli sämre. Vad skulle kunna lindra nedgången tror han? Det skulle kunna var administrativa åtgärder som tvingande bilpooler och ransonering, men de ser också stora problem med detta. Sedan 2005 så har Peak oil gått från att vare en klar topp men det ser mer och mer ut som det är en lång utdragen platå vi befinner oss, och nedgången blir gradvis.

Dom kommer med en nu förkortning LFRoI, Liquid Fuels Return on Investment, relaterat till hur mycket flytande drivmedel som investeringen ger.

via

Interview with Bob Hirsch on his team’s new book—“The Impending World Energy Mess” :: ASPO-USA: Association for the Study of Peak Oil and Gas.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

1 comment to Intervju med R. Hirsch Om deras nya bok “The Impending World Energy Mess”

 • NiklasT

  Naturligtvis är det intressant när en person som Robert Hirsch utvecklar sitt tänkande, och det går att kommentera det här från olika vinklar.

  En lite kul grej är påståendet att ingen lyckades förutse dagens platå i oljeutvinningen, men det stämmer inte riktigt. Den första jag hörde använda begreppet ”undulating plateu” var nån ex-oljeminister från Saudí, och sen tog CERA över samma begrepp.

  Jaja, de hade fel med 25 år, och platån blir nog kortare och fallet snabbare än vad de sade, men de kan väl få credit för *något* i denna världen…

  http://www.cera.com/aspx/cda/public1/news/pressReleases/pressReleaseDetails.aspx?CID=8444

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!