Kalender

september 2010
M T O T F L S
« aug   okt »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Slumpmässigt inlägg

USA på väg att implodera

Antal besökare

 • 22Besökare idag:
 • 80Besökare igår:
 • 708Besökare förra veckan:
 • 2675Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Fossil Fuel Production Is Reaching Limits in a Strange Way 15 oktober, 2020
  Strangely enough, the limit we seem to be reaching with respect to fossil fuel extraction comes from low prices. At low prices, the extraction of oil, coal, and natural gas becomes unprofitable. Producers go bankrupt, or they voluntarily cut back production in an attempt to force prices higher. As the result of these forces, production […]
 • EIA’s Electric Power Monthly – September 2020 Edition with data for July 24 oktober, 2020
  A Guest Post by Islandboy The EIA released the latest edition of their Electric Power Monthly on September 24th, with data for July 2020. The table above shows the percentage contribution of the main fuel sources to two decimal places for the last two months and the year 2020 to date. The Table immediately above […]
 • Book review: How Democracies Die 24 oktober, 2020
  Preface.  This is a book review with excerpts from the first half of “How Democracies Die” by Steven Levitsky and Daniel Ziblatt. A few main points: We tend to think of democracies dying at the hands of men with guns. … Continue reading →

Intervju med R. Hirsch Om deras nya bok “The Impending World Energy Mess”

Print Friendly, PDF & Email

Robert L. Hirsch, Roger Bezdek och Robert Wendling har författat  en ny bok “The Impending World Energy Mess: What It Is and What It Means to You,”Hirsch skrev en bok om Peak oil för ca 5 år sedan, i vilken han inte kom med någon tidpunkt för PO, men i den nya boken så säger han att nergången kommer tidigare snarare än senare. Författarna ser snarare på en utveckling som liknar kriserna 1973 och 1979, och undviker sådant som anarki, krig och andra katastrofer, de ser inget som kan gör att det blir bättre än vad dom beskriver däremot mycket som kan bli sämre. Vad skulle kunna lindra nedgången tror han? Det skulle kunna var administrativa åtgärder som tvingande bilpooler och ransonering, men de ser också stora problem med detta. Sedan 2005 så har Peak oil gått från att vare en klar topp men det ser mer och mer ut som det är en lång utdragen platå vi befinner oss, och nedgången blir gradvis.

Dom kommer med en nu förkortning LFRoI, Liquid Fuels Return on Investment, relaterat till hur mycket flytande drivmedel som investeringen ger.

via

Interview with Bob Hirsch on his team’s new book—“The Impending World Energy Mess” :: ASPO-USA: Association for the Study of Peak Oil and Gas.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

1 comment to Intervju med R. Hirsch Om deras nya bok “The Impending World Energy Mess”

 • NiklasT

  Naturligtvis är det intressant när en person som Robert Hirsch utvecklar sitt tänkande, och det går att kommentera det här från olika vinklar.

  En lite kul grej är påståendet att ingen lyckades förutse dagens platå i oljeutvinningen, men det stämmer inte riktigt. Den första jag hörde använda begreppet ”undulating plateu” var nån ex-oljeminister från Saudí, och sen tog CERA över samma begrepp.

  Jaja, de hade fel med 25 år, och platån blir nog kortare och fallet snabbare än vad de sade, men de kan väl få credit för *något* i denna världen…

  http://www.cera.com/aspx/cda/public1/news/pressReleases/pressReleaseDetails.aspx?CID=8444

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!