Kalender

juni 2010
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Antal besökare

 • 100Besökare idag:
 • 141Besökare igår:
 • 1005Besökare förra veckan:
 • 3715Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • By marromai: Post Peak Everything 14 november, 2023
  Today’s guest post by German speaking marromai contemplates the implications of peak everything caused by energy depletion and concludes the coming collapse will be rapid, harsh, and permanent. Other essays by marromai can be found here. Following is an edited excerpt from “A Book for no One” by Stefan Gruber that discusses the so called […]
 • Unpave low traffic roads to save energy and money 22 november, 2023
  Preface. The U.S. has 4.1 million miles of roads (1.9 million paved, 2.2 million gravel). About 3 million miles of roads have less than 2,000 vehicles a day, less than 15% of all traffic. The paved portion of these low-volume … Continue reading →

SLU och Energimyndigheten på kollisionskurs

Print Friendly, PDF & Email

Energimyndigheten har slagit upp en nyhet ”Marken räcker till både mat och energi!” från en lobbyorganisation kallad ”World Bioenergy Association”. Är denna artikel vetenskapligt granskat undra vi, eller går Energimyndigheten andras ärenden.Vem står bakom WBA?

Hur är det med myndighetens styrning och interna kontroll egentligen? Är GD Thomas Kåberger medveten om vad som händer på Energimyndighetens hemsida? Det luktar faktiskt industripropaganda och lobbyverksamhet lång väg!

Det blir ännu märkligare om man studerar SLU ”Sinande olja väcker stora frågor” en konferens om Peak Oil, där det i ”rapporten framkommer bland annat att möjligheten att ersätta dagens oljekonsumtion med förnybara alternativ från skogs- och jordbruk är begränsad.”

Har Energimyndigheten blivit en organisation som ska trösta och försäkra att Peak Oil inte kommer att inträffa, att om den inträffar så löser marknaden problemet, och vi kan lugnt luta oss tillbaka och köra på som vanligt, med biooljor, etanol och träbränsle och även äta gott.

Har igen bett Energimyndigheten och SLU om en kommentar på detta, förra gången fick vi bara snömos till svar.

Ny information: Till historien hör att Tomas Kåberger också var ordförande i Svebio en tid, fram till 2008 och att han utnämndes till GD därefter. Detta är väl känt i bioenergins Sverige.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (4 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

2 comments to SLU och Energimyndigheten på kollisionskurs

 • Oscar Kjellberg

  Du säger att ”Tomas Kåberger också var ordförande en tid, fram till 2008 och att han utnämndes till GD därefter”. I vilken styrelse var han ordförande?

 • Oscar Kjellberg

  Nu fann jag själv ut att det var för föreningen SVEBIO dvs Svenska Bioenergiföreningen. Det framgår inte av SVEBIOS hemsida om de är medlemmar i World Bioenergy Association (som i sin tur är medlem i International Renewable Energy Alliance).

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!