Kalender

juni 2010
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Slumpmässigt inlägg

Nu blir det reklamfilm

Antal besökare

 • 15Besökare idag:
 • 86Besökare igår:
 • 732Besökare förra veckan:
 • 1784Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Don’t expect the world economy to resume its prior growth pattern after COVID-19 27 maj, 2021
  Most people seem to think that the world economy is going through a temporary disruption, caused by a novel coronavirus. As soon as COVID-19 goes away, they expect the economy will be back to normal. I think that this assessment is overly optimistic. The way I see the situation, the world economy was already having […]
 • OPEC Update, June 2021 13 juni, 2021
  The OPEC Monthly Oil Market Report for June 2021 was published this past week. The last month reported in each of the charts that follow is May 2021 and output reported for OPEC nations is crude oil output in thousands of barrels per day (kb/d). In the charts that follow the blue line with markers […]
 • Negative energy return of solar PV in Northern Europe 16 juni, 2021
  Preface.  I once yanked this paper after huge blow back, but in the past few years, I have no reason to doubt Ferroni and Hopkirks methods, boundaries, or conclusions, so I’m putting this post back. An ERoEI of less than … Continue reading →

SLU och Energimyndigheten på kollisionskurs

Print Friendly, PDF & Email

Energimyndigheten har slagit upp en nyhet ”Marken räcker till både mat och energi!” från en lobbyorganisation kallad ”World Bioenergy Association”. Är denna artikel vetenskapligt granskat undra vi, eller går Energimyndigheten andras ärenden.Vem står bakom WBA?

Hur är det med myndighetens styrning och interna kontroll egentligen? Är GD Thomas Kåberger medveten om vad som händer på Energimyndighetens hemsida? Det luktar faktiskt industripropaganda och lobbyverksamhet lång väg!

Det blir ännu märkligare om man studerar SLU ”Sinande olja väcker stora frågor” en konferens om Peak Oil, där det i ”rapporten framkommer bland annat att möjligheten att ersätta dagens oljekonsumtion med förnybara alternativ från skogs- och jordbruk är begränsad.”

Har Energimyndigheten blivit en organisation som ska trösta och försäkra att Peak Oil inte kommer att inträffa, att om den inträffar så löser marknaden problemet, och vi kan lugnt luta oss tillbaka och köra på som vanligt, med biooljor, etanol och träbränsle och även äta gott.

Har igen bett Energimyndigheten och SLU om en kommentar på detta, förra gången fick vi bara snömos till svar.

Ny information: Till historien hör att Tomas Kåberger också var ordförande i Svebio en tid, fram till 2008 och att han utnämndes till GD därefter. Detta är väl känt i bioenergins Sverige.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (4 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

2 comments to SLU och Energimyndigheten på kollisionskurs

 • Oscar Kjellberg

  Du säger att ”Tomas Kåberger också var ordförande en tid, fram till 2008 och att han utnämndes till GD därefter”. I vilken styrelse var han ordförande?

 • Oscar Kjellberg

  Nu fann jag själv ut att det var för föreningen SVEBIO dvs Svenska Bioenergiföreningen. Det framgår inte av SVEBIOS hemsida om de är medlemmar i World Bioenergy Association (som i sin tur är medlem i International Renewable Energy Alliance).

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!