Kalender

juni 2010
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Antal besökare

  • 67Besökare idag:
  • 71Besökare igår:
  • 647Besökare förra veckan:
  • 1322Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

  • How the World’s Energy Problem Has Been Hidden 4 maj, 2021
    We now live in a strange world filled with half-truths, not too different from the world of the 1930s. US newspapers leave out the many stories that could be written about rising food insecurity around the world, and even in the US. We see more reports of conflicts among countries and increasing gaps between the […]
  • January Non-OPEC Oil Production Climbs Again 8 maj, 2021
    A guest post by Ovi at peakoilbarrel Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIAʼs International Energy Statistics and updated to January 2021. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia, Norway and China is […]

Deepwater BP Oljeutsläppet och djuphavet

Print Friendly, PDF & Email

Enligt  Gregor Eberli et al, från Marine Geology & Geophysics på University of Miami (UM). Den oljan som stiger upp från ca 1500 m djup upp mot ytan så kommer inte allt upp på ytan, utan ligger i suspension på olika djup, till detta kommer olja som begjuts med kemiska ämnen för att sjunka. Under ytan på gulfen så finns ett rikt liv på djup mellan 600 och 1500 m där det kan bli ner till +3 C. Bland annat finns det koraller som lever här nere i djupet, och dessa lever inte i symbios med alger, utan är djur som lever på organiska ämnen som flyter i vattnet ovanför. Det mesta organiska materialet bildas på grundare vatten och sjunker sedan ner. När detta material sjunker genom områden med olja så förorenas dessa med oljepartiklar och korallerna har problem med oljan. Korallerna är botten i en stor näringskedja som många arter är beroende av. Dessa koraller finns också på Floridas östkust, dit strömmarna från The Loop kan ta denna oljesuspension och sedan vidare med Golfströmmen.

Särskilt känsliga för störningar är djuphavsfisk som ingår i detta ekosystem på grund av sin sena mognad, extremt lång livslängd, låga fruktsamhet och långsam tillväxt.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (3 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

1 comment to Deepwater BP Oljeutsläppet och djuphavet

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!