Kalender

juni 2010
M T O T F L S
« maj   jul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Slumpmässigt inlägg

Vad händer i Egypten

Antal besökare

 • 65Besökare idag:
 • 76Besökare igår:
 • 711Besökare förra veckan:
 • 426Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • COVID-19 and the economy: Where do we go from here? 25 juni, 2020
  The COVID-19 story keeps developing. At first, everyone listened to epidemiologists telling us that a great deal of social distancing, and even the closing down of economies, would be helpful. After trying these things, we ended up with a huge … Continue reading →
 • US Oil Decline Accelerates in April 3 juli, 2020
  A post by Ovi at peakoilbarrel. All of the oil (C + C) production data for the US states comes from the EIAʼs Petroleum Supply monthly PSM. At the end, an analysis of three different EIA monthly reports is provided. … Continue reading →
 • Nuclear powered airplanes, cars, and tanks 3 juli, 2020
  Preface. After all the research I’ve done on rebuildable, not renewable wind and solar, hydrogen, batteries, and other Green dreams of an endless future of growth based on them, I’ve come to see them as just as likely as nuclear … Continue reading →

BP mot konkurs?

Print Friendly, PDF & Email

I en intervju i Fortune så tror Matt Simmons att BP kommer att ansöka om Chapter 11 då dom kommer att ha slut på kontanter om ca en månad efter alla kostnader för att ta hand om oljeläckan och senare skadestånd. BP var tydligen så självsäkra på att ingen olycka skulle inträffa att dom inte tog någon försäkringar, vilket kanske var tur för försäkringsbolagen, men inte för BP.

En smart sak som Obama gjorde var att tvinga BP’s VD Tony Hayward att skriftligt att BP skulle stå för alla kostnader för att ta hand om Deepwater BP Oljeutsläppet. Men det finns inga pengar i världen som städa upp Mexikanska Golfen.

Tiden får utvisa om BP eller Matt drar det längsta strået.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

2 comments to BP mot konkurs?

 • Hej Bengt!
  Ett hårt slag i så fall mot alla britter och deras pensionspengar. En hårt sarjad nation får ännu en törn och brittiska pensionärer får alltid mindre pengar att leva på. Skrämmande för hela EU, inkl Sverige.

 • MFC

  Räkna med att BP är ”too big to fail”. Allt sunt talat för att BP borde begära rekonstruktion inom en snar framtid men bli inte förvånad om BP köper upp någon lokal bank i floridaområdet för att ”hantera utbetalningarna” och därigenom får direktkontakt med Federal Reserves sedelpress (läs: skattebetalarnas pengar).

  Inget förvånar mig längre!

  Vi får se vad som kommer utspela sig under sommaren och hösten.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!