Kalender

juni 2010
M T O T F L S
« maj   jul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Slumpmässigt inlägg

Regeringens underlag för flyget

Antal besökare

 • 14Besökare idag:
 • 152Besökare igår:
 • 1403Besökare förra veckan:
 • 1645Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Recession Ahead: An Overview of Our Predicament 9 december, 2019
  Many people have the impression that recessions come from financial missteps, such as the US subprime loan fiasco. If energy is involved at all, the problem comes from high oil prices as supply becomes inadequate to meet demand. The real … Continue reading →
 • Drone Strike on Saudi Arabia Knocks out 5% of Global Oil Supplies 17 september, 2019
  On Saturday 14 September the Abqaiq oil processing facilities in Saudi Arabia were hit by an air borne attack assumed to be a drone. Abqaiq lies to the NE of Ghawar, the world's largest oil field and producer by far. Abqaiq is the largest single oil processing facility in the world. It processes all the […]
 • Carbon capture could require 25% of all global energy 8 december, 2019
  Preface.  This is clearly a pipedream. Surely the authors know this, since they say that the energy needed to run direct air capture machines in 2100 is up to 300 exajoules each year. That’s more than half of global energy … Continue reading →

BP mot konkurs?

Print Friendly, PDF & Email

I en intervju i Fortune så tror Matt Simmons att BP kommer att ansöka om Chapter 11 då dom kommer att ha slut på kontanter om ca en månad efter alla kostnader för att ta hand om oljeläckan och senare skadestånd. BP var tydligen så självsäkra på att ingen olycka skulle inträffa att dom inte tog någon försäkringar, vilket kanske var tur för försäkringsbolagen, men inte för BP.

En smart sak som Obama gjorde var att tvinga BP’s VD Tony Hayward att skriftligt att BP skulle stå för alla kostnader för att ta hand om Deepwater BP Oljeutsläppet. Men det finns inga pengar i världen som städa upp Mexikanska Golfen.

Tiden får utvisa om BP eller Matt drar det längsta strået.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

2 comments to BP mot konkurs?

 • Hej Bengt!
  Ett hårt slag i så fall mot alla britter och deras pensionspengar. En hårt sarjad nation får ännu en törn och brittiska pensionärer får alltid mindre pengar att leva på. Skrämmande för hela EU, inkl Sverige.

 • MFC

  Räkna med att BP är ”too big to fail”. Allt sunt talat för att BP borde begära rekonstruktion inom en snar framtid men bli inte förvånad om BP köper upp någon lokal bank i floridaområdet för att ”hantera utbetalningarna” och därigenom får direktkontakt med Federal Reserves sedelpress (läs: skattebetalarnas pengar).

  Inget förvånar mig längre!

  Vi får se vad som kommer utspela sig under sommaren och hösten.

MediaCreeper Creeper bloglovin Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!