Ekonomi

Naturliga Regression

Print Friendly, PDF & Email

Colin Campbell och Chris Skrebowski har gjort en kort dokumentär, Naturlig Regression som fokuserar på energikrisen och hur stor påverkan den har på ekonomin. Med intervjuer från Colin Campbell och Chris Skrebowski, ger detta oss en insikt om karaktären av den finansiella krisen. De ekonomiska konsekvenserna är så överväldigande att denna fråga bör stå i centrum för den politiska debatten överallt.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

4 Comments on “Naturliga Regression

  1. Colin Campbell är oslagbar, han tillhör det fåtal människor som med några enkla ord kan förklara sambandet mellan energi och ekonomi.

  2. Även om inte jag ser sambandet mellan ekonomi och energi som glasklart så var det en mycket bra film. Ett problem man möter på när man ska koppla energi till ekonomi är att det ju faktiskt borde vara bra med höga priser? Eftersom inte energi och livsmedel inkluderas i inflationsberäkningar ger det heller itne upphov till inflaton…

  3. Re: Gustav K
    Grundpelaren i ekonomin är transaktionen mellan tjänster och varor och oavsett om det är någon som målar om ett hus, tillverkar en bil eller ser efter dina värdepapper så behövs ett arbete ske. För att ett arbete skall ske så måste en energiomvandling ske, även en börsmäklare måste äta. Så ekonomin är i högsta grad intimt förankrat med ”energikonsumtionen”. Tror du mig inte så kolla in den här länken där prof. Kjell Aleklett håller föredrag. Spola fram till 4.20. Det finns flertalet liknande grafer på andra ställen på nätet.

    http://www.youtube.com/watch?v=uEGZ6u_s-ds&feature=related

Comments are closed.