Kalender

maj 2010
M T O T F L S
« apr   jun »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Antal besökare

 • 65Besökare idag:
 • 76Besökare igår:
 • 711Besökare förra veckan:
 • 426Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • COVID-19 and the economy: Where do we go from here? 25 juni, 2020
  The COVID-19 story keeps developing. At first, everyone listened to epidemiologists telling us that a great deal of social distancing, and even the closing down of economies, would be helpful. After trying these things, we ended up with a huge … Continue reading →
 • US Oil Decline Accelerates in April 3 juli, 2020
  A post by Ovi at peakoilbarrel. All of the oil (C + C) production data for the US states comes from the EIAʼs Petroleum Supply monthly PSM. At the end, an analysis of three different EIA monthly reports is provided. … Continue reading →
 • Nuclear powered airplanes, cars, and tanks 3 juli, 2020
  Preface. After all the research I’ve done on rebuildable, not renewable wind and solar, hydrogen, batteries, and other Green dreams of an endless future of growth based on them, I’ve come to see them as just as likely as nuclear … Continue reading →

Framtiden för skyskrapor?

Print Friendly, PDF & Email

I en artikel om skyskrapor i SvD skriver tidningen om skyskrapans historia från de första i Chicago och New York till Burj Khalifa i Dubai, sedan skriver artikeln detta,  Samtidigt hävdar många debattörer att det är nödvändigt att bygga högre, av miljöskäl. Skyskrapor lyfts allt oftare fram som det hållbara alternativet. Detta låter mycket konstigt, hur kan det vara ett hållbart alternativ, byggnaden kräver stora mängder energi för att bara hålla klimatet inom drägliga nivåer och utan hissar skulle ingen ta sig över plan 6. Om vi sedan får tillgång till mindre energi och knappare resurser så kommer dessa hus att bli i det närmaste obeboliga, tänk er en varm dag utan el för ventilation och kyla, inga hissar. Och huset ska skötas och underhållas även på utsida för att inte falla sönder. Nu ska det även byggas skyskrapor i  Stockholm men då måste det till bonus. Stadsbyggnadsborgarrådet Kristina Alvendal (M) har föreslagit en skyskrapebonus för att få fart på höghusbyggande. Bidrag annars byggs det inga skyskrapor, tydligare kan det inte sägas.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (No Ratings Yet)
Loading...

1 comment to Framtiden för skyskrapor?

 • Hej Bengt!
  Den uppblossade intresset för skyskrapor ser jag mer som ett tecken sista rycket inför övergången
  / paradigmskiftet. Rent historiskt under tidigare skiften har mänskligheten alltid investerat bakåt i tron att mer av samma ger framgång och lycka.
  Vi har aldrig tidigare i historien i Sverige byggt så mycket broar och motorvägar som under de senaste 10 åren. Förbifart Stockholm inkluderad. Ett gott tecken på att något omvälvande positivt är i vardande.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!