Kalender

maj 2010
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Antal besökare

 • 100Besökare idag:
 • 141Besökare igår:
 • 1005Besökare förra veckan:
 • 3715Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • By marromai: Post Peak Everything 14 november, 2023
  Today’s guest post by German speaking marromai contemplates the implications of peak everything caused by energy depletion and concludes the coming collapse will be rapid, harsh, and permanent. Other essays by marromai can be found here. Following is an edited excerpt from “A Book for no One” by Stefan Gruber that discusses the so called […]
 • Unpave low traffic roads to save energy and money 22 november, 2023
  Preface. The U.S. has 4.1 million miles of roads (1.9 million paved, 2.2 million gravel). About 3 million miles of roads have less than 2,000 vehicles a day, less than 15% of all traffic. The paved portion of these low-volume … Continue reading →

Framtiden för skyskrapor?

Print Friendly, PDF & Email

I en artikel om skyskrapor i SvD skriver tidningen om skyskrapans historia från de första i Chicago och New York till Burj Khalifa i Dubai, sedan skriver artikeln detta,  Samtidigt hävdar många debattörer att det är nödvändigt att bygga högre, av miljöskäl. Skyskrapor lyfts allt oftare fram som det hållbara alternativet. Detta låter mycket konstigt, hur kan det vara ett hållbart alternativ, byggnaden kräver stora mängder energi för att bara hålla klimatet inom drägliga nivåer och utan hissar skulle ingen ta sig över plan 6. Om vi sedan får tillgång till mindre energi och knappare resurser så kommer dessa hus att bli i det närmaste obeboliga, tänk er en varm dag utan el för ventilation och kyla, inga hissar. Och huset ska skötas och underhållas även på utsida för att inte falla sönder. Nu ska det även byggas skyskrapor i  Stockholm men då måste det till bonus. Stadsbyggnadsborgarrådet Kristina Alvendal (M) har föreslagit en skyskrapebonus för att få fart på höghusbyggande. Bidrag annars byggs det inga skyskrapor, tydligare kan det inte sägas.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (No Ratings Yet)
Loading...

1 comment to Framtiden för skyskrapor?

 • Hej Bengt!
  Den uppblossade intresset för skyskrapor ser jag mer som ett tecken sista rycket inför övergången
  / paradigmskiftet. Rent historiskt under tidigare skiften har mänskligheten alltid investerat bakåt i tron att mer av samma ger framgång och lycka.
  Vi har aldrig tidigare i historien i Sverige byggt så mycket broar och motorvägar som under de senaste 10 åren. Förbifart Stockholm inkluderad. Ett gott tecken på att något omvälvande positivt är i vardande.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!