Kalender

maj 2010
M T O T F L S
« apr   jun »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Slumpmässigt inlägg

Fossil jakt.

Antal besökare

 • 116Besökare idag:
 • 216Besökare igår:
 • 1318Besökare förra veckan:
 • 1164Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Do the World’s Energy Policies Make Sense? 14 november, 2019
  The world today has a myriad of energy policies. One of them seems to be to encourage renewables, especially wind and solar. Another seems to be to encourage electric cars. A third seems to be to try to move away … Continue reading →
 • Drone Strike on Saudi Arabia Knocks out 5% of Global Oil Supplies 17 september, 2019
  On Saturday 14 September the Abqaiq oil processing facilities in Saudi Arabia were hit by an air borne attack assumed to be a drone. Abqaiq lies to the NE of Ghawar, the world's largest oil field and producer by far. Abqaiq is the largest single oil processing facility in the world. It processes all the […]

Framtiden för skyskrapor?

Print Friendly, PDF & Email

I en artikel om skyskrapor i SvD skriver tidningen om skyskrapans historia från de första i Chicago och New York till Burj Khalifa i Dubai, sedan skriver artikeln detta,  Samtidigt hävdar många debattörer att det är nödvändigt att bygga högre, av miljöskäl. Skyskrapor lyfts allt oftare fram som det hållbara alternativet. Detta låter mycket konstigt, hur kan det vara ett hållbart alternativ, byggnaden kräver stora mängder energi för att bara hålla klimatet inom drägliga nivåer och utan hissar skulle ingen ta sig över plan 6. Om vi sedan får tillgång till mindre energi och knappare resurser så kommer dessa hus att bli i det närmaste obeboliga, tänk er en varm dag utan el för ventilation och kyla, inga hissar. Och huset ska skötas och underhållas även på utsida för att inte falla sönder. Nu ska det även byggas skyskrapor i  Stockholm men då måste det till bonus. Stadsbyggnadsborgarrådet Kristina Alvendal (M) har föreslagit en skyskrapebonus för att få fart på höghusbyggande. Bidrag annars byggs det inga skyskrapor, tydligare kan det inte sägas.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (No Ratings Yet)
Loading...

1 comment to Framtiden för skyskrapor?

 • Hej Bengt!
  Den uppblossade intresset för skyskrapor ser jag mer som ett tecken sista rycket inför övergången
  / paradigmskiftet. Rent historiskt under tidigare skiften har mänskligheten alltid investerat bakåt i tron att mer av samma ger framgång och lycka.
  Vi har aldrig tidigare i historien i Sverige byggt så mycket broar och motorvägar som under de senaste 10 åren. Förbifart Stockholm inkluderad. Ett gott tecken på att något omvälvande positivt är i vardande.

MediaCreeper Creeper bloglovin Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!