Sociologi

Fler förljugna kriser

Print Friendly, PDF & Email

SvD skriver i dag på ledarsida om ”Kriserna är förljugenhetens pris” om de finansiella problemen i Grekland och hur man vetat men inte gjort något innan det var försent. Men det finns en lika stor förljugenhet med energifrågan och då i synnerlighet om Peak Oil både inom massmedia och bland politiker, så SvD ska inte sitta på sina höga hästar för dom är lika mycket med i förljugenheten inom energiområdet.

När får vi se bra redovisning i SvD om peak oil och perioden efteråt alltså post peak. Den tiden kan ligga närmare i tiden än många anar och hur tiden kommer att utveckla sig kan man ha åsikter om, men ett är i alla fall helt klart, BAU med förnyelsebar energi är helt utesluten.
Vi ser om myndigheter och massmedia besöker vår hemsida men dom grupperna lyser med sin frånvaro, varför kan man fråga sig. Men det ligger nog lite i detta om att inte oroa och komma med dåliga nyheter. Politiker förutsätts komma med löften om en bättre framtid men om inte detta längre kan utlovas så är man hellre tyst och låter någon annan säga sanningen.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious