Kalender

maj 2010
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Slumpmässigt inlägg

Har vi passerat gränsen?

Antal besökare

 • 88Besökare idag:
 • 124Besökare igår:
 • 979Besökare förra veckan:
 • 694Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Dr. Tom Murphy’s Infinite Growth with a Finite Brain 5 december, 2023
  Physicist Dr. Tom Murphy is one of the most aware and smart people I know of. He’s also a wise man that cares about things that matter, and tries to set a good example with his lifestyle. I’ve followed and learned from Dr. Murphy for 15 years, and have watched him grow through stages: https://dothemath.ucsd.edu/2023/12/confessions-of-a-disillusioned-scientist/ […]
 • The 10th planetary boundary: Salt 29 november, 2023
  Preface. Rockström J et al (2009) famously proposed that there are 9 Planetary Boundaries: Exploring the Safe Operating Space for Humanity in Ecology & Society that pose existential threats. This study’s authors propose adding a 10th boundary: Safe and sustainable salt … Continue reading →

Det kanske är CCD vi ska vara oroliga för!

Print Friendly, PDF & Email

The Gaurdian skriver i dag om att CCD forsätter att ställa till det i USA. Detta är inte ett nytt finansiellt instrument utan står för Colony Collapse Disorder och drabbar bisamhällen. Vad som orsakar kollapsen i bisamhället är ännu osäkert, men i vintras så försvann 34% av samhällena i USA.Orsaken kan vara allt från parasiter, växtgifter, bakterier och undernäring. I USA har det hittats 121 olika växtgifter i bivax och pollen. Det kan även vara kombinationer av de alla ovanstående. Även i Skottland och Frankrike som är landet som använder mest växtgifter inom EU, har man sett nästan lika mycket skada som i USA. Bin har en väldigt stort värde då dessa pollenerar blommor, utan deras arbete skulle skördarna bli mycket lägre. Det finns även en risk att GMO växter kan ligga bakom CCD då dessa plantor ska tåla högre halter växtgifter och detta leder till ett större intag hos bin i en känslig period av deras liv. Som sammanfattning skriver rapporten.

V. Conclusion
Adult worker honey bees mainly eat pollen as nurse bees, with a peak in pollen intake at day nine after emerging. The pollen intake and, thus, amount and type of digested protein, is correlated to the developmental status of the hypopharyngeal glands (30-31).

Bisamhällen är mycket komplexa och det är även våra samhällen också, är detta något som skulle kunna hända även hos oss, vi får i oss en cocktail av gifter hela tiden.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (3 votes, average: 3,67 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!