Kalender

april 2010
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Slumpmässigt inlägg

Energiministern nämner Peak Oil

Antal besökare

 • 15Besökare idag:
 • 86Besökare igår:
 • 732Besökare förra veckan:
 • 1784Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Don’t expect the world economy to resume its prior growth pattern after COVID-19 27 maj, 2021
  Most people seem to think that the world economy is going through a temporary disruption, caused by a novel coronavirus. As soon as COVID-19 goes away, they expect the economy will be back to normal. I think that this assessment is overly optimistic. The way I see the situation, the world economy was already having […]
 • OPEC Update, June 2021 13 juni, 2021
  The OPEC Monthly Oil Market Report for June 2021 was published this past week. The last month reported in each of the charts that follow is May 2021 and output reported for OPEC nations is crude oil output in thousands of barrels per day (kb/d). In the charts that follow the blue line with markers […]
 • Negative energy return of solar PV in Northern Europe 16 juni, 2021
  Preface.  I once yanked this paper after huge blow back, but in the past few years, I have no reason to doubt Ferroni and Hopkirks methods, boundaries, or conclusions, so I’m putting this post back. An ERoEI of less than … Continue reading →

Oändlig mängd methan!

Print Friendly, PDF & Email

Forskare från Taiwan har löst problemet med vårt globala energiproblem. De ska tillsammans med Kinesiska rymdstyrelsen hämta metan på månen Titan där det finns sjöar av metan. Så här beskriver ESA upptäckten.

Saturn’s orange moon Titan has hundreds of times more liquid hydrocarbons than all the known oil and natural gas reserves on Earth, according to new Cassini data.

Tanken är att med hjälp av vatten frigöra syret och på Titan använda detta tillsammans med metanet för resan hem. Åter på jorden ska vi ha byggt en rymdhiss och bara föra ner metanet i rör till jorden.

En sjö med metan

Detta kommer att betyda att ASPO Sverige inte har någon uppgift längre!

Detta var ett aprilskämt om någon missade detta.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (No Ratings Yet)
Loading...

1 comment to Oändliga mängder metan!

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!