Kalender

april 2010
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Slumpmässigt inlägg

Berglins peak

Antal besökare

 • 59Besökare idag:
 • 183Besökare igår:
 • 1008Besökare förra veckan:
 • 3857Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • By marromai: Post Peak Everything 14 november, 2023
  Today’s guest post by German speaking marromai contemplates the implications of peak everything caused by energy depletion and concludes the coming collapse will be rapid, harsh, and permanent. Other essays by marromai can be found here. Following is an edited excerpt from “A Book for no One” by Stefan Gruber that discusses the so called […]
 • The 10th planetary boundary: Salt 29 november, 2023
  Preface. Rockström J et al (2009) famously proposed that there are 9 Planetary Boundaries: Exploring the Safe Operating Space for Humanity in Ecology & Society that pose existential threats. This study’s authors propose adding a 10th boundary: Safe and sustainable salt … Continue reading →

effekt om oljetoppen del 3

Print Friendly, PDF & Email

Richard HeinbergPost Carbon Institute presenteras i sista artikeln i tidningen. Richard Heinberg har skrivit en rad böcker bland annat The Party’s over, Peak Everything och Blackout där han varnar för Peak oil och en ohållbar livsstil. Han är av den åsikten att Peak Oil redan inträffat eller gör det inom kort. När den traditionella tillväxten blir historia och vi kommer att mycket högre grad arbeta inom jordbruket. Omställningen kommer inte att vara enkel när vi går från en globaliserad värld till en lokal, och den kommer att gå oplanerat till och bli kaotiskt. Vi har vetat om vad vi behövt göra i över tretio år men inte gjort några förberedelser. Sedan kommer han in på klyftorna mellan Nord och Syd som inte är hållbara, och världen räddas inte av omfördelning utan att alla anpassar sig till naturens resurser. När han kommer in på befolkningstillväxt, och lokal anpassning så kommer han in på att invandringen till USA måste begränsas då landet redan är överbefolkat. Lösningen som han ser det är att undanröja risken att människor blir ekonomiska flyktingar. Men frågan om det lokala kontra det globala kan lätt bli politiserat och dra till sig ytterligheter på den politiska skalan.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!