Kalender

april 2010
M T O T F L S
« mar   maj »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Antal besökare

  • 68Besökare idag:
  • 131Besökare igår:
  • 916Besökare förra veckan:
  • 3281Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

  • Energy Is the Economy; Shrinkage in Energy Supply Leads to Conflict 9 november, 2020
    It takes energy to accomplish any of the activities that we associate with GDP. It takes energy to grow food: human energy, solar energy, and–in today’s world–the many types of energy used to build and power tractors, transport food to … Continue reading →
  • Non-OPEC July Output up by 1.2% 25 november, 2020
    A post by Ovi at peakoilbarrel Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIA’s International Energy Statistics and updated to July 2020. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia and Norway is […]

effekt om oljetoppen del 3

Print Friendly, PDF & Email

Richard HeinbergPost Carbon Institute presenteras i sista artikeln i tidningen. Richard Heinberg har skrivit en rad böcker bland annat The Party’s over, Peak Everything och Blackout där han varnar för Peak oil och en ohållbar livsstil. Han är av den åsikten att Peak Oil redan inträffat eller gör det inom kort. När den traditionella tillväxten blir historia och vi kommer att mycket högre grad arbeta inom jordbruket. Omställningen kommer inte att vara enkel när vi går från en globaliserad värld till en lokal, och den kommer att gå oplanerat till och bli kaotiskt. Vi har vetat om vad vi behövt göra i över tretio år men inte gjort några förberedelser. Sedan kommer han in på klyftorna mellan Nord och Syd som inte är hållbara, och världen räddas inte av omfördelning utan att alla anpassar sig till naturens resurser. När han kommer in på befolkningstillväxt, och lokal anpassning så kommer han in på att invandringen till USA måste begränsas då landet redan är överbefolkat. Lösningen som han ser det är att undanröja risken att människor blir ekonomiska flyktingar. Men frågan om det lokala kontra det globala kan lätt bli politiserat och dra till sig ytterligheter på den politiska skalan.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!