Kalender

mars 2010
M T O T F L S
« feb   apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Antal besökare

 • 32Besökare idag:
 • 71Besökare igår:
 • 619Besökare förra veckan:
 • 2213Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • 2021: More troubles likely 12 januari, 2021
  Most people expect that the economy of 2021 will be an improvement from 2020. I don't think so. Perhaps COVID-19 will be somewhat better, but other aspects of the economy will likely be worse. Continue reading →
 • Non-OPEC September Oil Production Flat 22 januari, 2021
  A post by Ovi at peakoilbarrel Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIAʼs International Energy Statistics and updated to September 2020. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia and Norway is […]
 • Many steps using fossil fuels to make cans & potato chips 25 januari, 2021
  Preface.  I am gobsmacked by how much energy goes into making beverage cans and potato chips, look at all the steps, each one using energy!  Why haven’t we run of oil yet? Especially when you look at everything else out … Continue reading →

Tillväxtens sista dagar

Print Friendly, PDF & Email

Daniel Pargman har fått in en artikel på Energy Bulletin i dag om Björn Forsbergs bok ”Tillväxtens sista dagar” från 2007. Den finns också på svenska på Daniels blogg

Och även om miljö- och klimatproblematiken är central i hans bok riktar sig Björns ursinniga rallarsvingar i första hand mot ”roten till det onda” – tillväxtsamhället.

Sök på ”Pargman” på Energy Bulletin så finns det mycket skrivet av honom, bland annat om hur mycket energi ”Second Life” tar mm.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

2 comments to Tillväxtens sista dagar på EB

 • Svenne

  Jag läste ”Tillväxtens Sista Dagar” 2007. Den boken ruskade verkligen om mig i mitt tänkande. Helt plötsligt omvändes jag från att ha varit en teknikidiot, som såg tekniska lösningar på det mesta, till att inse vad evig tillväxt verkligen innebär. Björn framställer och förklarar många ohållbara saker i dagens samhälle, så att man inser att detta inte kan få fortsätta.

 • Även jag blev förtjust när boken kom ut. Särskilt över det sista kapitlet. Björn har kommit långt i sitt arbete med en uppföljare som lär ska vara en utveckling av detta kapitel. Det handlar om vår omställning som den ser ut i nuläget.

  Han kommer till Omställning Stockholm och berättar om detta klockan 18 den 9 mars på Kaf Mäster Olof i Gamla Stan. Det blir ett utmärkt tillfälle att komma vidare i vår analys av vad som händer just nu.

  Se mer på http://transitionsweden.ning.com/events/andras-omstaellning-och-vaar

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!