Kalender

mars 2010
M T O T F L S
« feb   apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Antal besökare

 • 21Besökare idag:
 • 80Besökare igår:
 • 707Besökare förra veckan:
 • 2674Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Fossil Fuel Production Is Reaching Limits in a Strange Way 15 oktober, 2020
  Strangely enough, the limit we seem to be reaching with respect to fossil fuel extraction comes from low prices. At low prices, the extraction of oil, coal, and natural gas becomes unprofitable. Producers go bankrupt, or they voluntarily cut back production in an attempt to force prices higher. As the result of these forces, production […]
 • EIA’s Electric Power Monthly – September 2020 Edition with data for July 24 oktober, 2020
  A Guest Post by Islandboy The EIA released the latest edition of their Electric Power Monthly on September 24th, with data for July 2020. The table above shows the percentage contribution of the main fuel sources to two decimal places for the last two months and the year 2020 to date. The Table immediately above […]
 • Book review: How Democracies Die 24 oktober, 2020
  Preface.  This is a book review with excerpts from the first half of “How Democracies Die” by Steven Levitsky and Daniel Ziblatt. A few main points: We tend to think of democracies dying at the hands of men with guns. … Continue reading →

Tillväxtens sista dagar

Print Friendly, PDF & Email

Daniel Pargman har fått in en artikel på Energy Bulletin i dag om Björn Forsbergs bok ”Tillväxtens sista dagar” från 2007. Den finns också på svenska på Daniels blogg

Och även om miljö- och klimatproblematiken är central i hans bok riktar sig Björns ursinniga rallarsvingar i första hand mot ”roten till det onda” – tillväxtsamhället.

Sök på ”Pargman” på Energy Bulletin så finns det mycket skrivet av honom, bland annat om hur mycket energi ”Second Life” tar mm.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

2 comments to Tillväxtens sista dagar på EB

 • Svenne

  Jag läste ”Tillväxtens Sista Dagar” 2007. Den boken ruskade verkligen om mig i mitt tänkande. Helt plötsligt omvändes jag från att ha varit en teknikidiot, som såg tekniska lösningar på det mesta, till att inse vad evig tillväxt verkligen innebär. Björn framställer och förklarar många ohållbara saker i dagens samhälle, så att man inser att detta inte kan få fortsätta.

 • Även jag blev förtjust när boken kom ut. Särskilt över det sista kapitlet. Björn har kommit långt i sitt arbete med en uppföljare som lär ska vara en utveckling av detta kapitel. Det handlar om vår omställning som den ser ut i nuläget.

  Han kommer till Omställning Stockholm och berättar om detta klockan 18 den 9 mars på Kaf Mäster Olof i Gamla Stan. Det blir ett utmärkt tillfälle att komma vidare i vår analys av vad som händer just nu.

  Se mer på http://transitionsweden.ning.com/events/andras-omstaellning-och-vaar

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!