Energi

SPI begriper inte nått.

Print Friendly, PDF & Email

SvD skriver i dag att bensinpriset är ovanligt högt i år och kan stiga ytterligare.

– Priset utvecklas annorlunda i år jämfört med tidigare år, det har inte sjunkit som det brukar göra, säger Ulf Svahn, vd för SPI, Svenska Petroleum institutet.

Och han är inte ensam om att inte riktigt förstå varför.

Göran Lindblå som är styrelseordförande på OKQ8 säger att det är nervöst på marknaden och att oljepriset ”fladdrar upp och ner”.

Det är kanske inte är så konstigt, vi befinner oss i en djup lågkonjunktur, Kina ökar sin bilpark varje månad och vi ligger på en plattå, och då stiger priset. Det borde vara inte vara så svårt då dessa herrar nog är ekonomer. Men det svåra är kanske att förstå vad en platå är.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

One comment on “SPI begriper inte nått.

  1. Hej Bengt!
    Har lyssnat på en seminarium från förra veckan där bl a Kjell Aleklett medverkade. Du får gärna lyfta upp detta som ett inlägg.
    ”Av en händelse så hölls i förra veckan ett endagsseminarium på Kungliga Vetenskapsakademien om ”Befolkningstillväxt och miljöpåverkan”, där både Hans Rosling och Kjell Aleklett medverkade. Moderator var Anders Wijkman.
    SVT var där och spelade in det hela:

    http://svtplay.se/v/1929497/svt_forum/befolkningstillvaxt_och_miljopaverkan__del_2

    Ett oerhört intressant och spännande innehåll där framför allt Hans Rosling var i bästa form.
    Det var länge sedan som så många myter punkterades kring jordens befolkningsökning och vilka reella hot som vi globalt står inför.
    Ett utmärkt tillfälle att skaffa sig nya kunskaper kring global omställning!

Comments are closed.